Tabelltips: Leicester

viasport

Askepott er tilbake, men finner hun skoen før midnatt?

Det er vanskelig å lage en god oppfølger til en suksess. Leicester sto for den største Askepott-historien Premier League har sett noen gang med ligatittelen i 2015/16-sesongen. Nachspielet etter festen inkluderte flere sesonger med spill i Europa og en seier i FA-cupen. Men så var det brått slutt da nedrykket kom i 2022/23-sesongen.

Leicester mistet veldig mange av sine nøkkelspillere etter nedrykket. James Maddison, Youri Tielemans og Harvey Barnes sto for mye av den kreative kraften fremover på banen og forsvant alle sammen. Flere viktige forsvarsspillere fulgte også med ut porten. Det så ut til at det kunne gå en stund før Leicester skulle klare å stable et slagkraftig lag på bena igjen.

De hentet inn Conor Coady fra Wolves til å styre forsvaret. Mads Hermansen kom for å stenge buret, og Harry Winks fikk oppgaven med å styre midtbanen. Og kanskje viktigst av alt var Enzo Maresca som fikk ansvaret for å sy sammen taktikken og laget. Sammen klarte de ikke bare å få til et lag som fungerte, men det fungerte så godt at det ble opprykk tilbake til Premier League på første forsøk, etter å ha vunnet Championship forrige sesong.

Nå er Enzo Maresca borte, han ble hentet til å styre barnehagen i Chelsea. I tillegg tok han med seg Kiernan Dewsbury-Hall, den kanskje beste spilleren i opprykkssesongen. Steve Cooper har tatt over jobben til Maresca, og det kan vise seg å være en perfekt erstatter. Cooper er kjent som en lagbygger av rang, og har de siste årene fått erfaring fra Premier League med Nottingham Forest.

VIASPORT.COM TABELLTIPS LEICESTER CITY: 13. PLASS

viasport

Vi hadde egentlig Leicester nede på 16. plass, men så kom nyheten om at Oliver Skipp er på vei inn fra Tottenham. Vi tror faktisk dette er en kandidat til sesongens beste kjøp. Med fast spilletid og tillit tror vi Oliver Skipp vil finne tilbake til nivået han leverte for både Tottenham og Norwich før skadene som startet for snart to år siden. Sammen med sin gamle lagkamerat Harry Winks vil Leicester ha en sentral midtbane som kan matche de aller fleste i ligaen.

Utfordringen er, som vi har sagt med flere lag, en målscorer. Kelechi Ihenacho er borte, så 37 år gamle Jamie Vardy er per nå det beste kortet Leicester har. Han banket inn mål i Championship forrige sesong, men orket ikke en ful. Så selv om han helt sikkert vil øke på sine 136 Premier League-mål den kommende sesongen er han ikke en å basere seg på en hel sesong. Uten en fungerende målscorer gjennom hele sesongen kan vårt tips om 13. plass like gjerne ende opp i nedrykk.

Leicester starter sin sesong i kveldens Harry Winks-derby mot Tottenham. Kampen som også kan bli Oliver Skipp-derbyet om avtalen blir offisielt bekreftet før avspark klokken 21:00 norsk tid. Kampen spilles på King Power Stadium, og du kan se den direkte på Viaplay.

VIASPORT.COM TABELLTIPSET SÅ LANGT:

  1. plass:

  2. plass:

  3. plass:

  4. plass:

  5. plass: Liverpool

  6. plass: Manchester United

  7. plass: West Ham

  8. plass:

  9. plass: Chelsea

  10. plass:

  11. plass: Everton

  12. plass: Wolverhampton Wanderers

  13. plass: Leicester

  14. plass:

  15. plass:

  16. plass:

  17. plass: Southampton

  18. plass: Fulham

  19. plass: Nottingham Forest

  20. plass: Ipswich Town

Forrige
Forrige

Tabelltips: Tottenham Hotspur

Neste
Neste

Tabelltips: Manchester United