Tabelltips: Manchester City

viasport

Ingen hadde klart fire på rad. Kan Pep og City klare fem strake?

Aldri før har vi sett en dominanse i England som den vi er vitne til fra Manchester City nå. Manchester United under Alex Ferguson klarte det ikke, Arsenal under Arsene Wenger klarte det ikke, Liverpool på 70 og 80-tallet klarte det ikke. Under Pep Guardiola har Manchester City vunnet seks av de syv siste ligatitlene, og de har knust poengrekorder og scoringsrekorder på veien hit.

Ingenting varer som kjent evig, men spørsmålet er hvor lenge de klarer å fortsette å være Kongen på haugen. Det er mange trusler å ta hensyn til. 115 anklager for brudd på financial fair play er én. Nøkkelspillere som begynner å bli eldre er en annen og Mikel Artetas Arsenal er en tredje. Dårlig form og skader er selvsagt også en faktor, men den gjelder andre lag i minst like stor grad, kanskje også mye større grad. Pep har vist at han klarer å håndtere stallen sin på en utmerket måte, og dette er en av hans virkelig store styrker.

De 115 anklagene skal vi ikke gå inn på her, og vil heller ikke ta hensyn til de i tabelltipset, akkurat som at vi ikke har tatt hensyn til eventuelle poengtrekk som måtte komme for andre lag tidligere i tipsene. Vi håper som alle andre at det blir en rettferdig dom, og at det ikke vil være mulig å kjøpe seg fri fra en eventuell straff.

Nøkkelspillere er et tema som er enklere å angripe. Det var snakk om at både Ederson og Kevin de Bruyne skulle til Saudi Arabia i sommer, men begge to endte opp med å bli i Manchester. Med unntak av nevnte de Bruyne som er 33 år gammel og Kyle Walker som er 34 er det ingen spillere i troppen som bør begynne å kjenne alderen på kroppen på en god stund enda.

Overgangsvinduet har vært usedvanlig rolig til Manchester City å være. De har hentet inn Savinho, også kjent som Savio forrige sesong. Julian Alvarez ville ikke spille andrefiolin til Erling Braut Haaland og ønsket seg videre, så han endte opp sammen med en annen norsk spiss i Atletico Madrid. Det er liten tvil om at Alvarez vil savnes, men samtidig har troppen til City så mye kvalitet at det ikke bør bli noe problem.

VIASPORT.COM TABELLTIPS MANCHESTER CITY: 1. PLASS

viasport

Ettersom spillermaterialet er mer eller mindre det samme som forrige sesong er det ingen store grunner til at de skulle bli noe dårligere den kommende sesongen. Legg til at spillere som Rico Lewis og Oscar Bobb har modnet enda et år, og det skal være mer enn godt nok.

Sesongstarten var oppskriftsmessig med tre poeng, selv mot tøff motstand i Chelsea. Det forventes tre nye poeng denne helgen med den nyopprykkede askeladden Ipswich på besøk. Fokuset er nok allerede rettet mot femte serierunde. Da kommer den største utfordreren til Manchester. Om Mikel Arteta og Arsenal sendes tilbake til London uten poeng i bagasjen vil City ha et overtak allerede før høsten har rukket å sette seg skikkelig.

VIASPORT.COM TABELLTIPSET SÅ LANGT:

  1. plass: Manchester City

  2. plass: Arsenal

  3. plass: Tottenham Hotspur

  4. plass: Newcastle

  5. plass: Liverpool

  6. plass: Manchester United

  7. plass: West Ham

  8. plass: Aston Villa

  9. plass: Chelsea

  10. plass: Crystal Palace

  11. plass: Everton

  12. plass: Wolverhampton Wanderers

  13. plass: Leicester

  14. plass: Bournemouth

  15. plass: Brighton

  16. plass: Brentford

  17. plass: Southampton

  18. plass: Fulham

  19. plass: Nottingham Forest

  20. plass: Ipswich Town

Forrige
Forrige

Tabelltips: Arsenal

Neste
Neste

Tabelltips: Crystal Palace