Tabelltips: Arsenal

viasport

Skal det endelig lykkes for Mikel Arteta?

Det er snart fem år siden Mikel Arteta ble ansatt som manager i Arsenal. Han ledet laget for første gang i romjulen 2019, og har på fire og en halv sesong bare en FA-cup å vise til fra sin første sesong. Likevel har han fått Arsenal til å se litt bedre ut hver eneste sesong, og de to forrige har de hatt muligheten til å vinne ligaen men klart å rote det bort begge gangene.

Akkurat det er sentralt i hvorfor vi tror de vil tape kampen om ligatittelen nok en gang. Manchester City er vant til å vinne. Arsenal må lære seg kunsten å stå hele løpet ut. Slik det ser ut akkurat nå må Manchester City fjernes fra tittelkampen på grunn av at de trekkes poeng eller liknende på grunn av de 115 anklagene de har hengende over seg, eller fordi Pep Guardiola velger å gi seg som manager i klubben.

Arsenal har hentet mye av steinene til sitt eget byggverk fra nettopp Manchester City. Arteta selv kommer derfra, og han tok med seg flere spillere fra City. Det var en grunn til at City lot de gå, og det viser hvor sterke City er når restene fra deres bord er nok til å ta andreplassen foran alle andre.

Dette er selvsagt veldig forenklet, for Arsenal har definitivt bygget mye bra selv også. Arteta har satt sammen et ungt og meget slagkraftig lag med Martin Ødegaard som kaptein. Sammen med blant andre Bukayo Saka og William Saliba danner de en stamme som vil kunne stå fjellstøtt i et lag som har alle forutsetninger til å holde seg i toppen i mange år fremover.

Overgangsmarkedet denne sommeren har vært rolig. I likhet med City har de stort sett den samme troppen som forrige sesong til disposisjon. Riccardo Calafiori har kommet inn for å forsterke forsvaret, og ellers ingen nye ansikt, i det minste ikke foreløpig. Det er enda en uke igjen til transfer deadline.

Så til noen tall som antagelig vil overraske mange: siden Arteta tok over Arsenal har han brukt 387 millioner euro MER enn Manchester City på overgangsmarkedet. Tallet er netto, altså inkludert penger tjent fra spillersalg. Verdt å tenke på for alle som mener at Arsenal bygger lag fra ungdomsspillere og City kjøper alle titlene sine.

viasport

Arsenal vant sesongens første kamp mot Wolves hjemme på Emirates. Neste runde er borte mot Aston Villa. De får med andre ord en skikkelig test allerede denne helgen, og det er en test de må bestå om de skal ha et håp om å klatre et steg til oppover tabellen. Etter kampen mot Villa kommer Brighton hjemme før det virkelig smeller. Først kommer det store derbyet mot erkerival Tottenham tett fulgt av tittelrival Manchester City. Både Spurs og City er bortekamper.

Så om Martin Ødegaard og Mikel Arteta ikke er sylskarpe fra start vil de kunne risikere å ha avgitt alle poengene de har råd til å tape før sesongen er en måned gammel. Skulle de derimot stå med full pott når de setter seg på flyet hjem fra Manchester er det lov å håpe på at Arsenals første ligatittel siden 2003/04-sesongen skal bli en realitet.

VIASPORT.COM TABELLTIPSET 2024/25:

  1. plass: Manchester City

  2. plass: Arsenal

  3. plass: Tottenham Hotspur

  4. plass: Newcastle

  5. plass: Liverpool

  6. plass: Manchester United

  7. plass: West Ham

  8. plass: Aston Villa

  9. plass: Chelsea

  10. plass: Crystal Palace

  11. plass: Everton

  12. plass: Wolverhampton Wanderers

  13. plass: Leicester

  14. plass: Bournemouth

  15. plass: Brighton

  16. plass: Brentford

  17. plass: Southampton

  18. plass: Fulham

  19. plass: Nottingham Forest

  20. plass: Ipswich Town

Forrige
Forrige

F1-førerne rangert

Neste
Neste

Tabelltips: Manchester City