Tabelltips: Liverpool

viasport

Vil Arne Slot passe rett inn?

Liverpool har tatt steget inn i en ny æra i klubbens lange historie. Jürgen Klopp er ute, og nå er spørsmålet om festen vil fortsette med Arne Slot eller om vi får en nachpiel-sesong med påfølgende bakrus. Fansen ser ut til å være overraskende positive til den nye kjæresten, men vil kanskje ikke forstå hva de har mistet før det virkelig går opp for dem at han ikke kommer tilbake.

Foreløpig har overgangsvinduet vært meget rolig på Anfield. Ikke én eneste spiller har kommet inn, og litt opprydning i form av Adrian, Thiago og Joel Matip har gått ut. I tillegg har de solgt stortalentet Fabio Carvalho. Det er ingen spillere som står helt på dørterskelen på vei inn heller, så det ser ut til å bli stort sett den samme gjengen som skal i aksjon når den nye sesongen starter. Selv om Liverpool skulle handle noe nytt kommer de så sent inn at det vil ta tid før de er klare til å bidra for fullt.

Dermed mener vi at Liverpool er klart svekket fra det laget som holdt følge med City og Arsenal lengst av alle forrige sesong. Salah har blitt enda en sommer eldre. Etter han dro til afrikamesterskapet i fjor ble det bare fire ligamål på vårsesongen. Nå har riktignok Salah en slags tradisjon for å være mye bedre på høsten enn våren, men det kan gå mot andre tider for vingen som har hatt tempo som ett av sine aller største våpen. Det har heller ikke kommet noe gigantiske bud fra Saudi Arabia denne sommeren slik det gjorde forrige sommer.

Virgil Van Dijk har også blitt eldre. Han er ikke lenger den ufeilbarlige midtstopperen som dominerte hver eneste kamp og hver eneste spiss han møtte i sesong etter sesong. Rustningen begynte virkelig å slå sprekker forrige sesong, og vi tror han har det beste bak seg.

VIASPORT.COM TABELLTIPS LIVERPOOL: 5. PLASS

Det som taler til Liverpools fordel er at midtbanen skal kunne bli enda bedre. Den var helt nykomponert før forrige sesong og de bør kjenne hverandre enda bedre og ha forutsetninger for å kontrollere kampene i enda større grad. I tillegg har de Darwin Nunez på topp som på ingen måte har funnet den formen som bor i han i den røde drakten. Skulle Nunez virkelig slå ut i full blomst kan det faktisk være forskjellen på at tipset vårt går inn og at Arne Slot løfter Premier League-troféet i sin første sesong som sjef. Legg til at Diogo Jota har slitt mye med skader i lang tid. En skadefri sesong kan bli utrolig utslagsgivende for Liverpools del.

Kvaliteten finnes i klubben, men vi har sett før at fraværet av spillerkjøp kan gi uheldige effekter. I tillegg må Arne Slot få litt tid på seg, og vi kan ikke forvente at han skal få en sømløs overgang fra Klopps prestasjoner. Derfor er konklusjonen at de faller et par hakk på tabellen.

VIASPORT.COM TABELLTIPSET SÅ LANGT:

  1. plass:

  2. plass:

  3. plass:

  4. plass:

  5. plass: Liverpool

  6. plass:

  7. plass: West Ham

  8. plass:

  9. plass: Chelsea

  10. plass:

  11. plass: Everton

  12. plass: Wolverhampton Wanderers

  13. plass:

  14. plass:

  15. plass:

  16. plass:

  17. plass: Southampton

  18. plass:

  19. plass:

  20. plass: Ipswich Town

Forrige
Forrige

Tabelltips: Nottingham Forest

Neste
Neste

Tabelltips: Everton