Tabelltips: Bournemouth

viasport

Lilleputten biter fra seg!

Utfordringen til Bournemouth denne sesongen blir å produsere mer fyll, mindre kjeks. Forrige sesong var som en Oreo med en sprø seriestart og hele ni kamper på rad uten seier og bare tre poeng. Så kom det en mykere og mer behagelig periode som varte helt til en tørr avslutning på sesongen med fem tap på de siste syv kampene.

Det var lov å skylde på at laget ikke var helt satt og samspilte. Bournemouth var overraskende aktive på overgangsmarkedet sist sommer. Overraskende fordi det var langt fra alle som fikk med seg at de svei av halvannen milliard på et tosifret antall nye spillere. Og de finansierte ikke kjøpefesten med store salg heller. De to forrige sesongene har Bournemouth solgt spillere for til sammen en og en halv million euro. Halvannen million inn, og over 210 millioner euro ut. Det er heftige tall for lilleputten som spiller på ligaens minste stadion.

Mye av dette ble rettet opp med salget av Dominic Solanke til Spurs tenker du kanskje, det er tross alt ligaens dyreste overgang denne sommeren. Og det hjalp utvilsomt, men kjøpefesten var på ingen måte slutt. Bournemouth har brukt alle Solanke-pengene og enda en halv Solanke til på nye spillere denne sommeren. Hvordan de får dette til å gå opp i bokføringen kan ikke vi svare på.

Men det gir resultater på banen, og det er tross alt det vi skal fokusere på her. Vi tror Bournemouth får en liknende sesong som den forrige til tross for å ha solgt sin store stjerne og målscorer. Nye spennende spillere har kommet inn, flere av de som ankom forrige sesong fant seg godt til rette, og summen av dette tror vi blir helt okei.

VIASPORT.COM TABELLTIPS BOURNEMOUTH: 14. PLASS

Sesongåpningen gikk ikke helt etter 14. plass-skjemaet med en poengdeling borte mot Nottingham Forest. Neste kamp er hjemme på Vitality mot Newcastle. Det blir en tøff kamp, men en de bør vinne for å unngå å havne i samme sporet som sist sesong. En poengfattig sesongåpning kan sende et ambisiøst prosjekt som det Andoni Iraola har på gang i Bournemouth rett i grøfta før det kommer skikkelig i gang.

De tre neste kampene etter Newcastle og West Ham i cupen er Everton, Chelsea og Liverpool, før de to nyopprykkede lagene Southampton og Leicester står for tur. Med skikkelig klaff kan Bournemouth stå igjen med +/- 15 poeng etter like mange kamper som ga de tre fattige poeng i fjor. Og legger du til 10 poeng på fjoråret snuser de helt oppe i stussen på Manchester United, for å illustrere hva som er mulig om det flyter rette veien.

VIASPORT.COM TABELLTIPSET SÅ LANGT:

  1. plass:

  2. plass:

  3. plass: Tottenham Hotspur

  4. plass:

  5. plass: Liverpool

  6. plass: Manchester United

  7. plass: West Ham

  8. plass: Aston Villa

  9. plass: Chelsea

  10. plass:

  11. plass: Everton

  12. plass: Wolverhampton Wanderers

  13. plass: Leicester

  14. plass: Bournemouth

  15. plass:

  16. plass: Brentford

  17. plass: Southampton

  18. plass: Fulham

  19. plass: Nottingham Forest

  20. plass: Ipswich Town

Forrige
Forrige

Tabelltips: Newcastle

Neste
Neste

Tabelltips: Aston Villa