F1-førerne rangert

viasport

Sommerpausen er endelig over, og første løp på Zandvoort i Nederland er unnagjort. Se hvem som leverte den beste prestasjonen!

Lando Norris vant løpet, men han vinner ikke denne rangeringen. Her har vi satt opp de 5 beste førerne i rekkefølge etter hvor imponerende prestasjonen deres var i helgen, ut fra forutsetningene hver enkelt hadde. Vi har valgt å bare inkludere de fem beste, og det er minst fem til som fortjener skryt for i det minste deler av helgen sin. Men fokuset er altså på toppene i denne runden:

  1. Charles Leclerc
    Å klare en pallplass med bilen Ferrari stilte med denne helgen er imponerende, og det vi anerkjenner som den største prestasjonen. Leclerc fikk ut det som var mulig av bilen i kvalifiseringen, hadde en sterk start og jobbet hardt for å holde Piastri bak seg mot slutten av løpet.

  2. Lando Norris
    Dominerte hele helgen på en måte vi bare har sett fra Max Verstappen de siste årene. Ingen andre har heller vunnet et Grand Prix med så stor margin på et par år. Norris gjorde alt riktig, og sikret sin andre Grand Prix-seier på en måte som virkelig får fart i spekulasjonene om han kan bli verdensmester allerede denne sesongen.

  3. Pierre Gasly
    Det er ikke enkelt å kjøre en traktor i et Formel 1-løp. Til tross for utfordringer med både bil, pitstop og gjentatte angrep fra selveste Fernando Alonso klarte Pierre Gasly å ta poeng. En sterk kvalifisering, en imponerende start og et feilfritt løp fortjener en plass topp 3 på denne listen.

  4. Max Verstappen
    Med presset fra et samlet hjemmepublikum på skuldrene gjorde Verstappen alt han kunne denne helgen. Leverte en sterk kvalifisering, men der var det som i løpet helt umulig å gjøre noe med Lando Norris denne helgen. Tok ledelsen fra start i løpet og holdt den en god stund, men hadde ingenting å svare med til slutt. RB20 er ikke i nærheten av hva RB19 var, men Verstappen er fortsatt i stand til å få ut hvert tiendedel som er mulig av utstyret han har til rådighet.

  5. Alex Albon
    Tok seg til Q3 og en åttendeplass bare for å bli diskvalifisert etterpå. Årsaken var at gulvet på bilen var 0,3 millimeter for bredt. Som teamsjef James Vowles sa det, det er så lite at det hadde holdt med ett tørk med et sandpapir for å gjøre det lovlig. Regler er regler, og de må selvsagt følges. Men det gjør ikke prestasjonen til Albon mindre imponerende. Kjørte seg deretter opp fra sin plass bakerst i feltet til en 14. plass.

I tillegg kan vi nevne Carlos Sainz, Oscar Piastri, Lewis Hamilton, Nico Hulkenberg og George Russel som får godkjent fra denne helgen på grunn av enten løp eller kvalifisering. Felles for de alle er at de ikke imponerte på begge. De 10 som ikke er inkludert bør alle sammen jobbe hardt for å prestere bedre i de kommende løpene, om de i det hele tatt beholder jobben så lenge. Det er minst et par stykker som ikke fortjener å ha et sete å sitte i denne siste halvdelen av sesongen.

Forrige
Forrige

Tilbake til Madrid

Neste
Neste

Tabelltips: Arsenal