Superduell i FA-cupen

Vi fikk en sjelden godbit av et toppoppgjør i FA-cupens tredje runde da to av de største favorittene Arsenal og Liverpool ble trukket til å møtes.

Dermed må Martin Ødegaard og hans lag forberede seg på Virgil van Dijk og Mohamed Salah i stedet for å få en relativt enkel motstander som ikke ville kostet like mye krefter. For alle de andre lagene betyr det også at en stor konkurrent vil forsvinne fra turneringen tidlig.

FA-cupens tredje runde er den første runden hvor lagene fra Premier League deltar, og det er derfor duket for mange interessante møter. Det vanligste er David mot Goliat-oppgjørene hvor et lag fra lavere divisjoner trekker et oppgjør mot ett av de store lagene.

Disse kampene er viktige både for økonomien og fansen til de små klubbene. Klubbkassa får seg et etterlengtet påfyll takket være fulle tribuner. Det beste for de mindre klubbene er å få bortekamp, ettersom billettinntektene deles likt mellom klubbene. Det er heller ikke uvanlig for Premier League-klubbene å donere hele inntekten til de små klubbene.

Fansen på sin side får en skikkelig storkamp og en smak av den verdenen de drømmer om at en dag skal bli hverdagen. De vet det er urealistisk å nå cupfinalen, så et besøk til ærverdige stadioner som Old Trafford eller Anfield er det nest beste de kan oppnå. Og hvem vet? Kanskje blir det seier og et cup-eventyr de kan fortelle barnebarna om.

Det er også andre spesielle møter som bare er mulig i cupen, og det er møte mellom erkerivaler som ikke spiller i samme divisjon. Som Sunderland mot Newcastle. Ett av de sterkeste rivaleriene i engelsk fotball som ikke har blitt spilt siden våren 2016 på grunn av Sunderlands nedrykk og mangeårige ferd gjennom ligasystemet. Veldig mye har skjedd siden den gang med begge klubbene, så her er det årevis med undertrykt aggresjon mot rivalene som skal slippes løs.

Så er det gigantmøtene. To lag som begge forventer å vinne pokalen som møtes tidlig. Det blir noe ekstra med disse oppgjørne. Selv om lagene møtes to ganger årlig i ligaen er cupkamper en helt egen greie. Arsenal mot Liverpool er uten tvil denne rundens storkamp.

To av de mestvinnene lagene i turneringens over 150 år lange historie. Arsenal holder rekorden med 14 seiere men har ikke vunnet siden sesongen 2019/2020. Liverpool har åtte FA-cuper i skapet. Den siste har knapt rukket å samle støv etter den ble vunnet på straffer mot Chelsea i fjor vår.

Dette ble ett av bare tre oppgjør mellom Premier League-lag. Tottenham trakk Burnley, og Crystal Palace tar i mot Everton. Tittelforsvarer Manchester City skal spille mot Huddersfield Town.

Forrige
Forrige

Heckingbottom sparket - Wilder overtar

Neste
Neste

Manchester Uniteds trøbbel fortsetter