Disse lagene rykker ned

viaplay

Når Premier League-sesongen 2023/24 nærmer seg en spennende avslutning, har nedrykkskampen tatt en dramatisk vending med seks lag som kjemper med nebb og klør for å sikre sin status i Englands øverste divisjon.

Årets kamp for å unngå nedrykk er intensivert av uforutsette straffer for brudd på finansielle regler, med Everton og Nottingham Forest som står overfor poengtrekk som har kastet den nedre delen av tabellen ut i kaos.

Everton, tradisjonelt sett som et lag midt på tabellen, befinner seg i en kamp for å overleve i Premier League etter å ha blitt straffet med seks poeng, en reduksjon fra et opprinnelig ti, for brudd på finansielle regelverk. Nottingham Forest, et annet lag funnet i brudd på finansielle regler, har blitt trukket fire poeng, noe som ytterligere kompliserer nedrykksbildet. Forest har anket straffen, så det er fortsatt knyttet usikkerhet til denne.

Brentford ligger på 15. plass, og står overfor en utfordrende avslutning på en sesong preget av skader på nøkkelspillere og Ivan Toneys suspensjon hele første halvdel av sesongen. Med kritiske kamper mot Everton, Sheffield United og Luton i horisonten, ser deres vei til sikkerhet, selv om den er tøff, oppnåelig ut. Vi spår en 15. plass.

viasport

Evertons reise for å beholde sin Premier League-status er full av kamper med høy innsats mot lag som Liverpool og Arsenal. Til tross for en dårlig formkurve, kan Toffees’ seire tidlig i sesongen være nok til å se dem gjennom, med en forventet 17. plass.

Luton Town, som nyter sin første Premier League-reise, har overrasket med en livlig kampanje. Til tross for å stå overfor formidable motstandere i den siste strekningen, inkludert Arsenal, Tottenham og Manchester City, bør deres evne til å få ballen i nettet hjelpe dem til å sikre en ny kontrakt med Premier League. Det blir til slutt en 16. plass.

Nottingham Forests sesong har vært en berg-og-dal-bane, med et trenerbytte som ikke har klart å endre deres skjebne drastisk. Deres kamp mot nedrykk vil sannsynligvis komme ned til resultatene fra kampene mot de andre lagene i bunnen, selv om poengene de er fratrukket etterlater dem i en vanskelig posisjon. Det blir nedrykk og en 18. plass.

Burnleys retur til Premier League har vært utfordrende, med laget som sliter med å tilpasse seg Vincent Kompanys taktiske filosofi. Nøkkelkamper ligger foran dem, men gapet til sikker plass kan være for stort, noe som fører til en forventet slutt på 19. plass.

viasport

Sheffield United, som ligger nederst på tabellen, ser ut til å være så godt som klare for Championship, med en historisk dårlig defensiv rekord som bidrar til deres nød. Til tross for deres vanskelige situasjon, forventes laget å fortsette å kjempe til slutten, selv om en 20. plass ser uunngåelig ut.

Ettersom sesongen går mot slutten, vil disse seks lagene delta i en intens kamp for å unngå nedrykk, med hver kamp som potensielt kan endre deres skjebne. Poengtrekkene for Everton og Nottingham Forest legger til et ekstra lag av intrige i en allerede spennende nedrykkskrangel, og sikrer en dramatisk konklusjon på Premier League-kampanjen.

Forrige
Forrige

Saliba er ikke moden nok for landslaget

Neste
Neste

– Min verste sesongstart noensinne