Gir seg på landslaget

viasport

Da Ståle Solbakken presenterte landslagstroppen som skal møte Tsjekkia og Slovakia i dag var det ett navn som manglet. Og det var ikke på grunn av en skade fortalte landslagssjefen.

Landslagssjefen kunne fortelle at midtbaneprofilen Fredrik Aursnes har valgt å trekke seg fra videre landslagsspill. Dette er et tungt slag for Norge som mister en av sine aller sterkeste kort på midtbanen. Det er bare Martin Ødegaard som regnes for å ha et høyere nivå enn Aursnes av midtbanespillere med norskt pass. Flere medier, fans og eksperter har tatt i mot nyheten som et sjokk i dag.

Ståle Solbakken fortalte om sine egne erfaringer på området på dagens pressekonferanse. Etter EM i 2000 valgte også han å gi seg som landslagsspiller, så dette er en kjent problemstilling for Solbakken. Det endte senere med et comeback for landslaget, og han håper det samme vil gjelde for Fredrik Aursnes.

– Vi har døren på gløtt om han skulle komme på andre tanker, sa landslagssjef Ståle Solbakken under pressekonferansen.

Fredrik Aursnes gir følgende uttalelse i en pressemelding:

Jeg ønsker å takke lagkamerater, trenere og støtteapparat for ei fin tid på landslaget. Jeg er veldig stolt over å ha vært en del av denne gruppa og representert Norge. Jeg føler dog at jeg ønsker mer tid og frihet til å prioritere andre ting enn fotball i livet mitt. Derfor velger jeg å gi meg på landslaget.

Dermed stopper telleren på 20 landskamper for Fredrik Aursnes, som nå vil rette alt fotball-fokus mot å hjelpe klubblaget Benfica best mulig. Aursnes har etablert seg som en av de beste og viktigste spillerne på det portugisiske storlaget som kjemper på flere fronter. De ligger for øyeblikket ett poeng bak ledende Sporting i ligaen, og skal på torsdag møte skotske Rangers i Europaligaen.

DETTE ER NORGES FERSKESTE LANDSLAGSTROPP:

Ståle Solbakken kunne presentere et slagkraftig mannskap selv uten Fredrik Aursnes.

viasport
Forrige
Forrige

Ødegaard ledet Arsenal ut av 14 års tørke

Neste
Neste

Arsenals uslepne diamant trives i Luton