Knuste scoringsrekord i Premier League

viasport

Rasmus Højlund har begynt å finne nettmaskene for Manchester United

Det scores mål som aldri før i Premier League, og årets sesong ligger an til å bli tidenes målfest med god margin. Denne helgen bidro godt til det med å bli den enkeltrunden med flest mål noen gang!

To ganger tidligere har det blitt scoret 44 mål i én enkelt serierunde i Premier League. Det skjedde en gang mot slutten av forrige sesong, og det skjedde i den andre serierunden i 2020/21-sesongen.

Før siste kamp i den 23. serierunden av årets sesong mandag kveld hadde det blitt scoret 41 mål til sammen. Faktisk tok lørdagen rekorden for flest scorede mål på en enkelt dag med fem kamper, med 26 scoringer. Før dette var rekorden 24 mål, fra søndag 3. desember 2023.

Rekorden for hele runden var altså innenfor rekkevidde, særlig når den siste kampen var Brentford mot ligaens mestscorende lag, Manchester City.

Når superduoen Erling Braut Haaland og Kevin De Bruyne startet en kamp sammen for første gang siden august ble ikke forventningene om mange mål skrudd ned. Og selv om hverken Haaland eller De Bruyne kom på scoringslisten selv, så bidro de sterkt med hver sin målgivende pasning til Phil Foden, som satte ballen i nettet tre ganger etter at Brentford og Neal Maupay hadde tatt ledelsen.

viasport

Phil Foden satte inn målet som knuste scoringsrekorden

Dermed stoppet telleren på 45 mål, og rekorden var knust. Spørsmålet nå er hvor lenge vi må vente før rekorden knuses igjen? Med den scoringsvillige gjengen som utgjør Premier League denne sesongen er det gode muligheter for at vi får mange flere scoringsrike serierunder.

Den totale tellingen så langt i sesongen er på utrolige 730 mål etter bare 228 spilte kamper. Dette gir oss et scoringssnitt på 3,2 mål per kamp, noe som gjør at sesongen som helhet ligger utrolige 42 mål foran skjemaet til å ta rekorden for antall scorede mål på en full sesong med 20 lag i ligaen. Rekorden er 1084 mål, og den ble satt så sent som forrige sesong.

Om vi inkluderer alle sesonger i Premier League er rekorden 1222 mål i den aller første sesongen i 1992/93, men da var det 22 lag med, og dermed også flere spilte kamper. Målsnittet den gang var 2,6 mål per kamp.

Forrige
Forrige

Phil Foden - verdensklasse

Neste
Neste

Red Bull starter etterforskning mot Christian Horner