Kan miste stortalent

viasport

Red Bull velger å beholde sine rutinerte førere. Det kan koste dem dyrt i talentbanken.

Det hevet mange øyebryn da Red Bull valgte å forlenge kontrakten til Sergio Perez tidligere denne sesongen. Perez har på ingen som helst måte levert akseptable sportslige prestasjoner hverken denne eller de siste to tredjedelene av forrige sesong. Avgjørelsen ga litt mer mening da det etterhvert kom frem at den nye kontrakten hadde flere prestasjonsbaserte klausuler som ga Red Bull muligheten til å rive kontrakten i filler om visse fastsatte krav ikke ble innfridd.

Ut fra det som ble rapportert feilet Perez på flere av disse kravene, og derfor var det ventet at han skulle bli byttet ut i løpet av sommerpausen som startet etter Belgia Grand Prix. Red Bull er under tøft press fra andre team og spesielt McLaren om konstruktørmesterskapet og trenger to biler som tar gode poeng regelmessig.

Løsningen de fleste så for seg var at Daniel Ricciardo skulle flyttes opp til hovedteamet, og at Liam Lawson skulle ta Ricciardos plass i RB-teamet ved siden av Yuki Tsunoda. Men det var flere andre muligheter også, med Tsunoda opp eller Lawson direkte inn i Red Bull.

Sjokket var derfor stort da Red Bull annonserte at de velger å beholde Sergio Perez også etter sommerpausen. Og ikke nok med det, Daniel Ricciardo får også fortsette ut sesongen i RB. Det betyr at de nok en gang velger førere på slutten av sine karrierer fremfor unge talenter fra sitt eget juniorprogram.

Red Bull hadde altså muligheten til å slippe til Liam Lawson, som leverte meget solide prestasjoner da han kjørte for Alpha Tauri etter sommerpausen i fjor sommer på grunn av Daniel Ricciardos brukne håndledd. Døren sto på vidt gap. Igjen. Men de valgte to populære førere som genererer mye salg av klær og energidrikk. Igjen.

Dette kan føre til at Liam Lawson mister tålmodigheten og ser til andre team for å komme seg i en Formel 1-bil. Det største talentet Red Bull har fostret frem på en del år kan altså forsvinne fordi de velger å selge t-skjorter i Mexico i stedet for å stille det beste sportslige teamet på banen.

På toppen av dette banker også Isack Hadjar på døren til Formel 1. Hadjar leder for øyeblikket Formel 2 med ganske god margin og vil garantert se i retning Formel 1 neste sesong om han ender opp med å vinne F2-mesterskapet. Ved å stokke om kabalen kunne Red Bull fått inn Liam Lawson nå, og dermed ryddet plass til Hadjar først i køen.

Med flere team som har ledige seter for neste sesong er det et høyt spill å la talentene stå på sidelinjen nok en gang. Vi ser ikke bort fra at ett eller flere andre team besøker talentbanken til Red Bull og gjør et uttak Red Bull burde ha gjort for lenge siden.

Forrige
Forrige

Medlem i eksklusiv klubb

Neste
Neste

Avviser gigantklubb