Hjelmer malt i vinnerfarger

viasport

Flere førere stiller med et meget spesielt design på hjelmene sine denne helgen.

Esteban Ocon har vunnet sitt foreløpig eneste Formel 1-løp i Ungarn. Han vant 2021-utgaven av Ungarn Grand Prix, og mottok det tradisjonelle vinnertroféet som har blitt delt ut gjennom flere år på podiet på Hungaroring.

Ocon går en usikker fremtid i Formel 1 i møte etter nyheten om at han ikke får fortsette i sitt nåværende team Alpine etter sesongen. Det er foreløpig usikkert om han klarer å sikre seg et sete med et annet team, eller om han for andre gang havner på innbytterbenken. Ocon mistet sin plass i Racing Point-teamet etter 2018-sesongen, og måtte nøye seg med å være reservefører for Mercedes i 2019. Kanskje kan nettopp Mercedes bli arbeidsgiveren nok en gang? Vi har sett i den retningen i våre spådommer for 2025-sesongen.

Ettersom Esteban Ocon er på jobbsøking om dagen er det klokt å minne potensielle arbeidsgivere på at han har vunnet løp i Formel 1. Det er langt fra alle som har klart den bragden, og det kan vise seg å være et viktig fortrinn i kampen om neste års seter. Derfor får vi se Ocon med designet fra troféet han vant i 2021 på hjelmen denne helgen.

viasport

En annen som har valgt et lokalt tema for sin hjelm denne helgen er Lando Norris. Han har kontaktet produsenten av troféene og tilbudt de å stå for designet som et plaster på såret etter at han knuste vinnertroféet til Max Verstappen for ett år siden. Så kan det helt sikkert argumenteres med at Lando Norris allerede har gjort opp for den feilen med gode renter ettersom han ga de mer oppmerksomhet enn de antagelig har fått noen gang tidligere da han dunket sjampanjeflasken sin så hardt i podiet at troféet veltet og knuste.

Hvem som vinner årets trofé gjenstår å se. Det svaret får vi først søndag når Ungarn Grand Prix kjøres. Løpet starter klokken 15:00 norsk tid. Om Lewis Hamilton klarer å følge opp sin seier fra det forrige løpet på Silverstone vil han tangere sin egen historiske rekord.

Forrige
Forrige

Ferdig etter sesongen

Neste
Neste

Starten på en ny æra?