Har signert sin første spiller

viasport

Arne Slot har endelig fått sin første spiller til Liverpool!

Det var mye skuffelse å lese blant Liverpool-fansen tidligere i sommer da signeringen av Martin Zubimendi ikke ble noe av. Det første store skåret i gleden for Arne Slot som var tydelig på at dette var spilleren han ønsket, og det var ingen plan B. En taktikk vi kjenner igjen fra Jürgen Klopps dager, hvor de ventet lenge på å signere Virgil van Dijk i stedet for å kjøpe en annen midtstopper. Og akkurat den avgjørelsen er det umulig å kritisere med fasit i hånd mange år senere.

Selv med to seiere fra to kamper er det ikke bare solskinn rundt Arne Slots Liverpool. Det var åpenbart for alle at noe ikke er som det pleier rundt Trent Alexander-Arnold, og det går rykter rundt Mo Salah, Darwin Nunez og Luis Diaz med spekulasjoner om de kan være på vei bort fra Anfield, enten nå i sommer eller når januar-vinduet åpner.

Derfor var det uventet at den første signeringen til Arne Slot ikke var en erstatter for noen av disse, men heller en ny målvakt. Liverpool har som kjent allerede Alisson Becker, av mange regnet som verdens beste keeper. Alisson har også tre år igjen på sin kontrakt. Bak han har Kasey Kelleher gjort sakene sine godt når han har fått muligheten.

Det er den georgiske målvakten Giorgi Mamardashvili som straks vil annonseres som ny Liverpool-spiller. Den nesten to meter høye målvakten imponerte stort i sommerens EM-sluttspill, og har også voktet buret i Valencia på en fremragende måte. Det var ingen overraskelse at han skulle plukkes opp av en større klubb, men det var en overraskelse at det skulle bli Liverpool.

Overgangs-guru Fabrizio Romano deler nyheten sammen med et bilde av Mamardashvili i Liverpool-drakt:

Nå er det store spørsmålet om tanken til Arne Slot er at Mamardashvili og Alisson skal konkurrere om plassen, eller om de skal dele kampene broderlig seg i mellom. Det er ikke helt uvanlig at enkelte klubber velger å bruke én målvakt i ligaen og en annen i cupene. Det tredje alternativet er at Alisson Becker er på vei bort fra Anfield.

Svaret får vi kanskje ikke før neste sommer. Mamardashvili blir i Valencia ut denne sesongen på lån, og ankommer Anfield først sommeren 2025.

Forrige
Forrige

Det tynnes i rekkene på Emirates

Neste
Neste

Tilbake til Madrid