Det tynnes i rekkene på Emirates

viasport

Mikel Arteta sender reservebenken på dør.

Det har vært en usedvanlig rolig sommer på overgangsvinduet for Arsenal. De pleier som oftest å svi av godt over 150 millioner euro, men har denne sommeren kun hentet Riccardo Calafiori fra Bologna for €45 millioner. I tillegg har de betalt for David Raya, men den overgangen skjedde som kjent i forkant av forrige sesong.

Arteta er åpenbart fornøyd med mannskapet han har til rådighet ettersom han hverken henter spillere for å forsterke førstelaget eller bredden i troppen. Heller tvert om, ettersom han har valgt å sende flere spillere ut. Det er ingen av de faste starterne som har forsvunnet, men flere av reservene som fikk noen minutter når det var behov.

Emile Smith-Rowe gikk til Fulham tidligere i sommer, og nå har også Eddie Nkethia byttet arbeidsadresse internt i London. Spissen skal fremover spille for Crystal Palace etter en overgang verdt 25 millioner pund pluss ytterligere 5 millioner i mulige tillegg er avtalt mellom klubbene. Dette er en permanent overgang, ikke noe lån med opsjoner eller noe annet, et godt gammeldags salg.

Den neste spilleren som har forlatt treningsfeltet er midtbanespiller Fabio Vieira. Her er det derimot snakk om et lån, og hans midlertidige arbeidsgiver blir FC Porto, klubben han kom fra da Arsenal kjøpte han for to år siden.

Det er bare noen få dager igjen av overgangsvinduet før det stenges ut året. Arsenal ser altså tynnere ut enn de gjorde på samme tid i fjor, og det blir interessant å se om det kommer noen nye fjes inn portene på Emirates, eller om enda flere forsvinner ut.

Forrige
Forrige

Fikk sparken - erstattes av Haugers teamkamerat

Neste
Neste

Har signert sin første spiller