Har annonsert sprintløpene for 2025

viasport

Se hvilke baner som får sprintløp på neste års F1-kalender!

Sprintløpene er både elsket og hatet i Formel 1. Både av førere, team, fans og eksperter. Men de er her for å bli. I det minste i én sesong til. FIA og F1 annonserte før helgen at hele seks løpshelger neste sesong vil ha sprintløp på programmet, det samme antallet som vi har i årets sesong.

Først ut er Shanghai og Kina. 21.-23. mars er løpshelgen, som da vil inneholde bare én trening, sprintkvalifisering, vanlig kvalifisering, sprintløp og selvsagt et Grand Prix på søndagen. Shanghai hadde sprintløp også denne sesongen, hvor Max Verstappen vant foran Lewis Hamilton.

Neste sprinthelg kommer i starten av mai når vi har flyttet oss til USA og Miami. Også her var det sprintløp denne sesongen, hvor Max Verstappen vant nok en gang, denne gangen foran Charles Leclerc.

Det tredje sprintløpet skal kjøres på Spa i Belgia. Her var det sprintløp i fjor, hvor Max Verstappen nok en gang vant, men nå var det Oscar Piastri som fikk stå på hans høyre side på seierspallen. Det er ikke sprintløp i Belgia denne sesongen, men det kommer altså tilbake på kalenderen neste år.

Deretter skal sprinten tilbake til USA og Circuit of the Americas i Austin, Texas. Også COTA står på sprint-kalenderen denne sesongen, men det løpet kjøres først den 19. oktober.

Nest siste sprintløp blir på Interlagos i Sao Paulo i Brasil. Dette er en bane som er velkjent for sprint-formatet, ettersom det er den eneste banen som har hatt sprintløp hver eneste sesong siden formatet så dagens lys i 2021. Årets utgave kjøres 2. november, og neste år er løpet én uke senere på kalenderen.

Sesongens siste sprintløp i 2025 blir som i år i Qatar på Lusail den siste helgen i november. Dette blir tredje sesongen på rad hvor Lusail arrangerer sprintløp. Det første i fjor ble vunnet av Oscar Piastri som dermed fikk oppleve det øverste trinnet på en seierspall i Formel 1 for første gang.

Forrige
Forrige

EM: Spania - England

Neste
Neste

Ønsker Gareth Southgate som manager de neste årene