Ønsker Gareth Southgate som manager de neste årene

viasport

Mener England-sjefen er perfekt for jobben.

Søndag kveld leder Gareth Southgate Englands landslag ut til sin andre strake EM-finale. Han kan ta England til deres første trofé siden de vant VM på hjemmebane i 1966. I 2018 ledet han England til den første semifinalen i VM siden Italia 90.

Til tross for massiv kritikk fra fans og eksperter i hjemlandet er dette resultater det er vanskelig å argumentere mot. Det samme mener også det engelske fotballforbundet FA. De ønsker nå å forlenge kontrakten med Gareth Southgate uavhengig av resultatet i søndagens finale mot Spania.

Det har vært en merkelig situasjon i britisk presse en god stund. De har kritisert Southgate i lang tid, men samtidig har det ikke blitt lansert noe alternativer til jobben. Det er ingen som peker seg ut som den naturlige erstatteren til Southgate, og nettopp det kan være et sterkt bidrag til at han nå kanskje fortsetter i jobben. Det er ikke noe press på å få en bestemt person inn, media er mest opptatt av å få Southgate ut.

Lenge var også Gareth Southgate pekt ut som førstevalget til Sir Jim Ratcliffe etter han kjøpte en betydelig andel av Manchester United. Men da nyheten om at Erik ten Hag fikk tillit til å fortsette i jobben som manager på Old Trafford stengte den døren seg, og det kan gå litt tid før en ny toppjobb av det kaliberet presenterer seg for Southgate om han skulle velge å ikke fortsette som sjef for Three Lions.

Fokuset er neppe på hva som skal skje neste uke og de kommende årene helt enda for Gareth Southgate. Han har nok all oppmerksomhet rettet mot det som skjer søndag kveld klokken 21:00. Da skal han lede England til årtusenets finale mot Spania, og du kan se kampen direkte på NRK!

Forrige
Forrige

Har annonsert sprintløpene for 2025

Neste
Neste

Tottenham selger landslagsspiss