Bedt om å finne seg nye klubber

viasport

Blir ikke med Premier League-klubben på sesongoppkjøringen i Asia.

Det drar seg mot en ny sesong i Premier League, og klubbene klargjør både spillere, treningsapparat og ikke minst spillerstallene før den kommende sesongen. Det handles der det er hull og det selges der det er overflod. Hos Tottenham har salg vært et stort problem i en årrekke, men denne sommeren kan det se ut som det ryddes godt i rekkene.

Med unntak av Harry Kane forrige sommer må vi helt tilbake til da Kyle Walker ble solgt til Manchester City sommeren 2017 for å finne en overgang av betydelig størrelse. Så godt som andre spillere som har forlatt Tottenham i årene mellom disse to har enten gått gratis eller for symbolske summer. Klubben har fått kritikk for å holde på spillere alt for lenge og tviholde på en stall som dermed mangler kvalitet i bredden.

Det ser ut til å endre seg nå. Ikke størrelsen på overgangene, men antallet spillere i førstelagstroppen som byttes ut. Eric Dier og Ivan Perisic forlot klubben i vinter på utlån som nå har blitt permanente overganger, men rent teknisk var det Tottenham-spilelre helt til kontraktene løp ut 30. juni. Da ble også Japhet Tanganga, Tanguy N’Dombele og Ryan Sessegnon kontraktløse og forlot klubben. Senere har Joe Rodon blitt solgt til Leeds som en del av handelen rundt Archie Gray, og Pierre-Emile Højbjerg forventes å annonseres for Olympique de Marseille når som helst.

Nå har også Sergio Reguilon og Bryan Gil fått beskjed om å bli værende i Europa når resten av troppen reiser til Asia på treningsleir, for å bruke tiden til å finne seg en ny arbeidsgiver.

Dette er to spillere som kom inn med store lovnader for mye penger, men som har slitt med å etablere seg i klubben. Sergio Reguilon kom fra Real Madrid sammen med Gareth Bale sommeren 2020 for €30 millioner og fikk en god del spilletid de to første sesongene i Nord-London, men har siden vært på utlån til Atletico Madrid, Manchester United og Brentford.

Bryan Gil kom fra spanske Sevilla året etter Reguilon, og kostet €25 millioner. Han står med totalt 43 opptredener for de liljehvite, og en stor andel av disse kampene er som innbytter. Utlån til Valencia og Sevilla har det blitt, uten at den spanske Ringo Starr-lookaliken har klart å blåse liv i karrieren igjen.

Begge de to spanjolene kan nyte godt av et miljøskifte, og det blir intressant å se om de klarer å finne seg nye arbeidsgivere før sesongene starter i de store europeiske ligaene, eller om de går løs på nok en sesong for Tottenham.

Forrige
Forrige

Gjenforenes under Gattuso

Neste
Neste

Viktige poeng for Dennis Hauger