Fikk sparken - erstattes av Haugers teamkamerat

viasport

Williams bestemte seg i går for å sparke Logan Sargeant. Se hvem som tar hans plass allerede denne helgen!

Det var ikke helt uventet at Logan Sargeant skulle miste plassen sin i Williams Racing, men når det ikke skjedde i sommerpausen vi nettop har vært gjennom forventet alle at han skulle få fortsette ut sesongen. Hans erstatter for neste sesong ble annonsert for noen uker siden, men Carlos Sainz er under kontrakt med Ferrari frem til sesongen er over og kunne uansett ikke ta over plassen til Sargeant.

Etter helgen på Zandvoort rant begeret over hva gjaldt Logan Sargeant, og nyheten om sparkingen kom bare dager før neste løp skal kjøres på selveste Monza i Italia. Ryktene om hvem som skulle ta over var mange, og det kanskje aller heteste ryktet gjaldt Mick Schumacher. Mercedes-sjef Toto Wolff var ute og snakket varmt for sin reservefører. Det kan være han ønsket å se Schumacher i aksjon i en ny bil fordi han selv vurderer han til å kjøre bilen til Lewis Hamilton neste år.

Men valget falt noe overraskende på Franco Colapinto. Den argentinske unggutten som kjører sin første sesong i Formel 2 denne sesongen, og som har begrenset med erfaring, får nå muligheten til å vise seg frem på den største scenen i verden.

Colapinto er lagkamerat med Dennis Hauger i MP Motorsport, og har så langt denne sesongen prestert bedre enn nordmannen. Colapinto ligger på 6. plass i sammendraget med én seier i et sprintløp og to andreplasser fra hovedløp som sine beste prestasjoner. Det er små sjanser for at han får til det samme i Williams i de kommende løpene. Det første svaret får vi allerede på fredag når han kjører ut på den legendariske Temple of Speed, Monza-banen i Italia.

viasport

Franco Colapinto sammen med Dennis Hauger under et tidligere løp.

Forrige
Forrige

Klar for Premier League

Neste
Neste

Det tynnes i rekkene på Emirates