EM: Nederland - England

viasport

Hvem skal møte Spania i finalen?

England har vært favoritter til å vinne den turneringen siden lenge før den startet. De har kommet seg til semifinalen, men har ikke imponert noen med prestasjonene de har levert på banen. Likevel er England fortsatt favoritter i kveldens kamp mot Nederland.

På balløya ropes det etter hodet til Gareth Southgate på et fat, men det er viktig å huske på at mannen har tatt Three Lions til tre semifinaler på fire mesterskap. Og han er fortsatt med i dette europamesterskapet med muligheter til å vinne Englands første trofé siden 1966.

Nederland har også opplevd mange års tørke, og har i likhet med England få pokaler å vise til i skapet. Nederlands eneste triumf kom her i Tyskland i EM 1988. Frank Rijkaard, Ruud Gullit og Marco van Basten vant en av de mest kjente EM-seierene gjennom tidene. Med på det laget var også Ronald Koeman, som leder det nederlandske landslaget i denne turneringen. Skulle Koeman vinne vil han bli den første til å vinne EM både som spiller og trener.

Kampodds Nederland - England: (H-U-B)

Norsk Tipping: 3,20 - 2,70 - 2,65
Unibet: 3,05 - 2,88 - 2,70
Coolbet: 3,25 - 2,88 - 2,75

Vi velger å legge inn et spill på at Cody Gakpo scorer i kveldens kamp. Han har vist seg å være i storform i turneringen, og har tre scoringer så langt. Det samme har Dani Olmo på Spania, men Gakpo har altså denne kampen til gode. Gullstøvelen henger høyt, og lagkameratene vil legge til rette for Gakpo der det er mulig.

Cody Gakpo til å score

Norsk Tipping: 4,40
Unibet: 5,50
Epicbet: 4,25

En spennende duell i kampen vil stå mellom de to kapteinene som begge har vært blant de beste spillerne i sin posisjon i verden i flere år. Virgil van Dijk mot Harry Kane. Vi har fått denne duellen flere ganger tidligere i Premier League og også finalen i Champions League. Nå får vi den i semifinalen i Europamesterskapet. Begge spillerne har høstet mye kritikk i løpet av mesterskapet, hvor deres egne fans og eksperter har snakket høyt og tydelig om at de hører hjemme på innbytterbenken. Det er bare å glede seg til de mange duellene mellom to bautaer i toppfotballen det siste tiåret!

LAGOPPSTILLINGER NEDERLAND - ENGLAND

Nederland:

Bart Verbruggen - Denzel Dumfries - Stefan de Vrij - Virgil van Dijk (c) - Nathan Ake - Jerdy Schouten - Xavi Simons - Tijjani Reijnders - Donyell Malen - Cody Gakpo - Memphis Depay

England:

Jordan Pickford - Kyle Walker - John Stones - Marc Guehi - Kieran Trippier - Bukayo Saka - Declan Rice - Kobbie Mainoo - Phil Foden - Jude Bellingham - Harry Kane (c)

Forrige
Forrige

Årtusenets finale!

Neste
Neste

Bayern henter ny Premier League-stjerne