Bayern henter ny Premier League-stjerne

viasport

Vincent Kompany henter nok en spennende midtbanespiller fra Premier League.

Bayern München satser tungt for å ta tilbake tronen som den ubestridte eneren i tysk fotball. Først hentet de noe overraskende Vincent Kompany som ny manager. Kompany har kun jobben i Burnley å vise til, hvor det ble opprykk fra Championship til Premier League den første sesongen og retur motsatt vei den andre sesongen.

Kompany har sagt at han ønsker å bygge et lag som passer hans spillestil og som er villige til å ofre det som kreves på veien tilbake til toppen. Ikke bare i Tyskland, men i Europa.

Den første signeringen etter Kompanys ankomst var den erfarne midtstopperen Eric Dier. Dette var mer en formalitet, ettersom Dier allerede var på utlån fra Tottenham hele vårsesongen, og avtalen om permanent kontrakt var antagelig på plass før Vincent Kompany ankom München.

Michael Olise derimot, det var den første store signeringen belgieren gjorde. Den 22 år gamle franskmannen har vært ettertraktet en stund, men etter meget imponerende fjorårssesong for Crystal Palace var det ingen tvil om at han ville flytte til en langt større klubb. Valget falt på Bayern München, som betalte over €50 millioner for den fotrappe og målfarlige angriperen.

Neste store signering er portugiseren Joao Palhinha fra Fulham, til omtrent den samme prisen. Det betyr at Kompany og Bayern har brukt godt i overkant av en milliard kroner på to midtbanespillere fra Premier League, og vi har enda ikke kommet to uker inn i overgangsvinduet.

Bayern München blir å regne med i den kommende sesongen, såpass ser sikkert ut. Men er det mulig å vinne noe med Harry Kane på laget, det er spørsmålet mange stiller seg nå.

Forrige
Forrige

EM: Nederland - England

Neste
Neste

Ser til hjemlandet for hjelp