Dette er favorittene til å ta over Liverpool etter Klopp

viasport

Jürgen Klopp gir seg som manager i Liverpool etter sesongen, men hvem tar over? Her får du en oversikt over de heteste kandidatene.

Selv om det måtte skje før eller senere var det et sjokk for mange da Liverpool og Jürgen Klopp annonserte at de skiller lag etter sesongen. Klopp ble ansatt som manager i 2015 og har i årene siden vunnet alt som kan vinnes. Han har også muligheten til å gi seg på topp. Liverpool kjemper på fire fronter denne vårsesongen, og kan vinne både Premier League, Europa League, FA-cup og Carabao Cup om alt går riktig vei for dem.

Derfor sier det seg selv at Jürgen Klopp etterlater seg store sko å fylle. Hvem tør å ta på seg oppgaven med å hoppe etter Klopp? Selv om han ikke etterlater seg et like langvarig dynasti som Alex Ferguson og Arsene Wenger gjorde i Manchester United og Arsenal har vi sett at begge de klubbene opplevde mange års tørke etter de forsvant.

Dette er oddsmarkedets favoritter til å bli neste Liverpool-manager:

Xabi Alonso. Spilte 210 kamper for Liverpool og var med å vant Champions League i 2005 og FA-cupen i 2006. Vant både EM (to ganger) og VM med Spania. Som trener har han høstet enormt mye skryt for det han har levert i Bayern Leverkusen. Dette er hans første manager-jobb på A-lagsnivå. Leverkusen lå på nedsrykksplass da han tok over forrige sesong. Nå leder de Bundesliga med en luke ned til Bayern München. Skulle Alonso klare å vinne vil det være historisk, ettersom Leverkusen aldri har klart det tidligere, og derfor har fått tilbavnet Neverkusen.

viasport

Roberto De Zerbi. Brighton-manageren har blitt mer eller mindre unisont hyllet for spillestil og resultater i den engelske badebyen. Det er et tidsspørsmål før han hentes til en større klubb, og kanskje Liverpool er det naturlige steget på stigen videre?

Julian Nagelsmann. Har ofte blitt plassert i samme spillestil-bås som Klopp og kan sånn sett være en myk overgang. Leverte sterke resultater i RB Leipzig før han ble hentet til Bayern München hvor han vant Bundesliga i 2021/22. Er for øyeblikket trener for det tyske landslaget og opptatt med sommerens EM-sluttspill, men kan kanskje være ledig på markedet om det ikke ender med minst semifinale.

Steven Gerrard. Selveste Captain Fantastic og fansens store helt. Har testet seg som manager en stund i forskjellige klubber uten noe særlig skryt for den innsatsen. Skrev nylig under en forlenget kontrakt med Ettifaq FC i Saudi Arabia. Har i årevis blitt nevnt som en mulig arvtager til Klopp.

John Arne Riise. Vår norske Liverpool-helt har aldri lagt skjul på at managerjobben i Liverpool er den store drømmen og det store målet. Mener garantert selv at han er klar for oppgaven. Kanskje vi får et nytt eventyr tilsvarende da Ole Gunnar Solskjær fikk jobben i Manchester United?

viasport
Forrige
Forrige

Blir spillere bedre etter de forlater Manchester City?

Neste
Neste

Visa Cash App RB: Et forferdelig navn