Blir spillere bedre etter de forlater Manchester City?

viasport

Fotballverdenen er stadig i endring, med spillere som stadig bytter klubb i jakten på nye utfordringer og muligheter. Manchester City, en av Englands mest fremtredende fotballklubber, har opplevd sin del av spilleravganger gjennom årene. Vi dykker inn i karrierene til flere bemerkelsesverdige tidligere spillere for Manchester City og utforske hvordan deres reiser utspilte seg etter at de forlot Etihad Stadium. 

  

Joe Hart: Avgangen som formet en arv 

En av de mest ikoniske avgangene fra Manchester City i Pep Guardiolas æra var Joe Hart. Da Guardiola kom til klubben, identifiserte han at Hart ikke var riktig match for hans målvaktfilosofi. Avgjørelsen om å skille seg fra klubbens mangeårige målvakt markerte begynnelsen på en nedadgående kurve i Harts karriere. Etter noen lånepålegg, fant han til slutt et permanent hjem hos Burnley, men han mistet sin plass på Englands landslag. Samtidig hentet City inn Claudio Bravo og endte til slutt opp med Ederson som sin langsiktige målvakt. Joe Harts historie tjener som et vitnesbyrd om fotballens ubarmhjertighet og påvirkningen av managerendringer på en spillers skjebne. 

  

Danilo: En glemt skikkelse i Manchester Citys historie 

Danilos tid i Manchester City blir ofte glemt, men hans avgang fortjener oppmerksomhet. Den brasilianske backen flyttet til Juventus og var kaptein for de italienske gigantene på et tidspunkt. Imidlertid resulterte tiden hans i Italia ikke i den innenlandske ligasuksessen han kanskje håpet på. Med bare et par italienske cuper på merittlisten, gikk Danilo glipp av muligheten til å vinne store titler i Manchester City, der suksess har blitt synonymt med klubben. 

  

Iheanacho: Historien om et uoppfylt løfte 

Kelechi Iheanacho ble sett på som et lovende talent i sin tid i Manchester City. Imidlertid, da Pep Guardiola tok over, bestemte han seg for å la Iheanacho gå. Den nigerianske spissen flyttet til Leicester City, men slet med å etablere seg som klubbens førstevalgsspiss, med Jamie Vardy i spissen. Selv om han vant en FA-cup med Leicester, er det tydelig at karrierebanen hans ikke steg som forventet etter at han forlot Manchester City. 

  

Leroy Sané: En tysk stjernes tilbakekomst 

Leroy Sané var en elektrisk tilstedeværelse i Manchester Citys angrep før han gjorde et høyprofilert trekk til Bayern München. Selv om trekket var ventet i en stund, møtte Sané i utgangspunktet utfordringer med å tilpasse seg Bundesligaen. Imidlertid ble han til slutt en fast del av Bayerns førstelag. Likevel har den ettertraktede UEFA Champions League-tittelen forblitt utenfor rekkevidde, mens Manchester City oppnådde den prestasjonen i hans fravær. 

  

viasport

Sergio Agüero: Barcelona-drømmer avkortet 

Sergio Agüero, en av Premier Leagues største angripere gjennom tidene, forlot Manchester City i 2021 for å oppfylle drømmen om å spille sammen med landsmannen Lionel Messi i Barcelona. Dessverre ble Agüeros tid på Camp Nou avkortet på grunn av en hjertekondisjon. Denne avgangen markerte slutten på hans strålende karriere, og det ble ikke den eventyrslutt han hadde forestilt seg da han forlot Manchester City. 

  

Ferran Torres: Den spanske ungdommens reise 

Ferran Torres gjorde et trekk til Barcelona, hvor han vant La Liga i sin første sesong med de katalanske gigantene. Hans ønske om å returnere til Spania var tydelig mens han var i Manchester City, og han fikk til slutt det han ønsket seg. Selv om det fortsatt er tidlig i hans Barcelona-karriere, har Torres allerede lagt til en ligatittel i sitt cv, noe som antyder at hans karriere kan blomstre i La Liga. 

  

Raheem Sterling: Et nytt kapittel hos Chelsea 

Raheem Sterlings avgang fra Manchester City førte ham til Chelsea. Selv om det er for tidlig å vurdere suksessen av dette trekket, kan Sterlings tilstedeværelse i Chelseas tropp spille en avgjørende rolle i klubbens søken etter sølvvare. Hans reise i Premier League fortsetter, og bare tiden vil vise om den vil bli en triumferende. 

  

Angelino: En uventet reise 

En av de mer overraskende avgangene fra Manchester City var Angelino, som havnet i konflikt med Pep Guardiola og ble lånt ut til Bayern München. Senere returnerte han også til Barcelona på lån. Mens Angelinos reise forblir usikker, illustrerer den den uforutsigbare naturen til spilleres bevegelser og de utfordringene de kan møte etter at de forlater Manchester City. 

  

Karrierene til tidligere Manchester City-spillere etter avgangen deres markerer usikkerhetene og utfordringene som fotballspillere møter i en stadig skiftende sport. Mens noen spillere har funnet suksess og medaljer hos nye klubber, har andre slitt med å gjenskape tidligere prestasjoner. Manchester Citys høye standarder og ambisiøse mål gjør det til et utfordrende miljø for spillere å blomstre og forbli vellykkede etter at de har forlatt klubben. Når disse spillerne fortsetter sine respektive reiser, tjener deres erfaringer som verdifulle lærepenger i fotballens stadig skiftende landskap. 

Forrige
Forrige

Sesong 6 av Drive to Survive kommer

Neste
Neste

Dette er favorittene til å ta over Liverpool etter Klopp