Chelseas kriseår har kostet en milliard

Selv om pengegaloppen i fotballen har pågått en god stund allerede har vi aldri sett maken til det Chelsea har drevet med i 2023. Og pengene har på ingen måte gitt sportslige resultater: Chelsea er det dårligste laget i Premier League!

Vi starter med å ta for oss noen rekorder hva gjelder pengebruk. Og vi kan si først som sist at Chelsea knuser omtrent hver eneste en. For selv. om vi hovedsaklig skal se på året 2023 må vi ta med fjorårets sommervindu også. For det vinduet bidro til at Chelsea tok rekorden for mest penger brukt på spillerkjøp i én enkelt sesong. Barcelona hadde rekorden fra 2017/18 da de svei av Neymar-millionene og litt til med €380 millioner totalt. Dette ble nesten overgått av Real Madrid 2019/20 og €355 millioner.

Chelsea 2022/23? De bruke utrolige €611 millioner de. Det er altså over €230 millioner ned til andreplassen på lista. Ikke bare tok de rekorden, de endret hele spillet. Omtrent halvparten av dette kom altså fra sommervinduet 2022.

Men det blir enda mer spinnvilt. Sommervinduet til Chelsea 2022 skal helt ned på en femteplass over tidenes dyreste overgangsvinduer av en enkelt klubb. Det var allerede bak nevnte Real Madrid sommeren 2019 som holder fjerdeplassen. Chelseas to vinduer fra 2023 tar første og tredjeplass, bare adskilt av sommervinduet til PSG.

Dermed har Chelsea og Todd Boehly i løpet av de tre siste overgangsvinduene tatt tre av de fem øverste plassene på listen over tidenes dyreste overgangsvinduer! Man skulle tro de satt igjen med de beste spillerne i verden og hadde kjøpt seg et sportslig overtak, men slik er det på ingen måte:

Chelsea er det dårligste laget i Premier League i 2023!

Jepp, du leste riktig! Om vi lager en 2023-tabell for de lagene som har spilt i Premier League hele året ligger Chelsea sist. De har spilt 39 kamper så langt i 2023, og fasiten er stusselige 39 poeng.

Hva er manager Mauricio Pochettinos vei ut av denne situasjonen? Mer pengebruk!

– Vi må analysere realitetene. Vi må snakke sammen og prøve å styrke laget i det neste overgangsvinduet, sa Pochettino etter tapet for Everton forrige helg.

For ordens skyld skal vi ta med at Chelsea ender foran Everton på denne tabellen dersom vi inkluderer 10 minuspoeng som Everton fikk for brudd på FFP-reglene. Men for faktiske poeng vunnet på banen er Chelsea sist. Og det kan hende akkurat Chelsea ikke har veldig lyst til å fokusere alt for mye på FFP-regler om dagen.

Lørdag spilles neste kamp, og det er hjemmekamp på Stamford Bridge mot tabelljumboen på den tabellen som faktisk betyr noe, nemlig den aktuelle tabellen i Premier League. Sheffield United kommer på besøk, og alt annet enn tre poeng til Chelsea, Pochettino og Boehly vil være total krise.

Chelsea står til 1,25 for seier. Ikke spillbart for et lag som har 1-1-3 på sine siste fem kamper. Da er det faktisk mer verdi i bortelagets utrolige 14-oddser for seier. Chris Wilder er tilbake ved roret, og etter tapet for serieleder Liverpool i hans første kamp ble det seier mot Brentford sist. The Blades kommer til London med selvtillitt, og er det noe Wilder og Sheffield United har gjort mange ganger før er det å overraske.

Forrige
Forrige

Red Bull F1: Det Komplekse Forholdet Utenfor Banen

Neste
Neste

Spennende trekning mandag