Ser til hjemlandet for hjelp

viasport

Erik ten Hag fyller opp med landsmenn foran den kommende sesongen.

Det var ventet at Erik ten Hag ville forlate Manchester etter forrige sesong, men han fikk beholde jobben etter at han sikret klubbens 13. FA-cup trofé. Mye av kritikken mot ten Hag gikk på at han hentet spillere fra Ajax og eller Nederland uten særlig hell.

Man skulle kanskje tro at Erik ten Hag tok denne kritikken til seg med tanke på hvordan resultatene har blitt og hvordan hans signeringer har prestert. Den teorien kan vi avkrefte med en gang, for ten Hag ser ut til å gå i motsatt retning og heller hente flere tidligere elver og landsmenn til Manchester.

Først ut var den tidligere klubblegenden Ruud van Nistelrooy som ble hentet til å være ten Hags høyre hånd og assisterende manager. Deretter kom enda en nederlender, René Hake, som også skal være en del av trenerteamet og står oppført som assistent også han.

Nå kobles Manchester United sterkt til midtstopper Matthijs de Ligt og spissen Joshua Zirkzee, begge nederlendere og begge med i troppen som for øyeblikket er opptatt med å forberede seg til semifinale i EM mot England denne uken.

Særlig de Ligt er godt kjent for Erik ten Hag, som hadde han på sitt beryktede og mye omtalte Ajax-lag som var nær ved å ta seg til Champions League-finalen i 2019. De var sekunder unna å klare den utrolige bragden, men Tottenhams Lucas Moura ville det annerledes. På det laget var også keeper André Onana og midtbanespiller Donny van de Beek som begge er sammen med Erik ten Hag i Manchester United i dag.

Lisandro Martinez og Antony er også to tidligere Ajax-elever ten Hag har hentet til Manchester United. Særlig Antony har høstet enormt med kritikk, og det med god grunn. Brasilianeren ble hentet for over en milliard kroner men har til gode å prestere i nærheten av det nivået en så stor prislapp krever.

Listen over bomkjøp er dessverre for ten Hag lenger enn listen over kjøp som har fungert som man håpet i løpet av hans år i Manchester. Presset blir ekstra stort den kommende sesongen, men er det en ting Erik ten Hag har vist så er det at han ikke bryr seg om hva folk på utsiden mener om hans prioritereringer. Om noen måneder vil vi se hvem som har rett.

Forrige
Forrige

Bayern henter ny Premier League-stjerne

Neste
Neste

EM: Spania - Frankrike