Arsenal vil bryte fortidens forbannelse

viasport

Martin Ødegaard og Arsenal slik vi forventer å se de i Champions League fremover. Her i 4-0 seieren over PSV tidligere i sesongen

Arsenal er tilbake i Champions League for første gang på syv sesonger, men har ingen god historikk å se tilbake på fra den gjeveste klubbturneringen i verden.

Når Mikel Arteta tar med seg sitt mannskap til Portugal for å møte Porto i den første av to åttendedelsfinaler er det med et sterkt ønske om å avansere videre til kvartfinalene i Champions League. Det har ikke Arsenal klart på 14 år!

I syv strake sesonger fra 2010/11-sesongen til og med 2016/17-sesongen tok Arsenal seg videre fra gruppespillet i Champions League, bare for å ryke ut ved første anledning i åttendedelsfinalene hver eneste gang. I årene etter dette har det kun blitt spill på nest øverste nivå i Europa League, med unntak av 2021/22-sesongen som var helt uten spill i Europa.

Mikel Arteta var selv med på å ryke ut i åttendedelsfinalene i samtlige fem sesonger han spilte for Arsenal. Han er sammen med Mohamed Elneny de to eneste som har opplevd dette med Arsenal. Resten av spillertroppen er hentet inn etter forrige gang Arsenal spilte Champions League-fotball. Elneny var ikke på

viasport

Slik gikk det sist: Arsenal tapte 5-1 både hjemme og borte mot Thomas Müller og Bayern München

GODE MULIGHETER DENNE GANGEN

Arsenal gjorde det til en vane å ryke ut i åttendedelsfinalene. Se bare på denne rekken:

2016/17: Tapte 5-1 både hjemme og borte, 1-10 sammenlagt for Bayern München
2015/16: Tapte 2-0 borte og 3-1 hjemme, 1-5 sammenlagt for Barcelona
2014/15: Tapte 3-1 hjemme og vant 2-0 borte og røyk på bortemål mot Monaco
2013/14: Tapte 2-0 hjemme og spilte 1-1 borte, 1-3 sammenlagt mot Bayern München
2012/13: Tapte 3-1 hjemme og vant 2-0 borte og røyk på bortemål mot Bayern München
2011/12: Tapte 4-0 borte og vant 3-0 hjemme, 3-4 sammenlagt mot AC Milan
2010/11: Vant 2-1 hjemme og tapte 3-1 borte, 3-4 sammenlagt mot Barcelona

Men når de nå er tilbake på den største arenaen og igjen klare for utslagsrundene er det som store favoritter. Som bortelag mot Porto er de gitt i overkant av 60% sannsynlighet til å vinne av de store bookmakerne i verden, og som hjemmelag vil de være enda større favoritter. Arsenal regnes som tredje største favoritt til å vinne hele turneringen, knepent bak Real Madrid på oddsen. Manchester City er de store favorittene.

Det er med andre ord på tide å hevne de grufulle 5-1 tapene mot Bayern München og kaste ut spøkelsene til sine forgjengere i klubben. Mohamed Elneny er som nevnt den eneste spilleren som har overlevd siden forrige besøk, men han var aldri på banen i noen av de to kampene mot Bayern München for syv år siden.

Kan Artetas unge mannskap bryte forbannelsen? Svaret får vi først om to uker når returoppgjøret spilles på Emirates, men første kamp sparkes i gang klokken 21:00 i kveld.

Forrige
Forrige

Leclerc visste om Hamilton-planene

Neste
Neste

– Så lenge vi har 11 spillere, går vi for det!