Se hvem som skal kjøre Sennas bil

viasport

Det har gått 30 år siden den tragiske ulykken på Imola hvor Ayrton Senna mistet livet. Det skal markeres under årets løp på samme sted, og ett av innslagene er at publikum vil få se Sennas gamle McLaren MP4/8 i aksjon på banen.

Det er bilens nåværende eier som skal kjøre oppvisningen som en hyllest til Senna. Og eieren er ikke noen hvem som helst. Det er den firedoble verdensmesteren Sebastian Vettel vi får se bak rattet på den ikoniske bilen.

Vettel selv har uttalt følgende om anledningen i en video på Instagram nylig:

– Ayrton Senna var ikke bare en sjåfør jeg verdsatte veldig høyt fordi han var en av de beste førerne verden noen gang har sett, men han var også en mann med mye lidenskap. Det har gått 30 år siden ulykken, og jeg ønsker å hedre Ayrton på denne måten. Jeg kommer til Imola søndag 19. mai for å kjøre Sennas McLaren MP4/8 og håper å se dere der!

Sebastian Vettel kjørte denne bilen så sent som i fjor sommer. Den gang på Goodwood Festival of Speed. Nå får publikum enda en anledning til å se den i aksjon.

viasport

Bilen var ikke noen umiddelbar suksess slik den dominerende forgjengeren var. Dette var første McLaren etter bruddet med Honda, og motoren var en Ford V8. Den var i utgangspunktet ikke konkurransedyktig nok til å hevde seg, men Senna klarte likevel å vinne hele fem løp med bilen, og endte på en andreplass i verdensmesterskapet bak sin gamle lagkamerat Alain Prost som nå kjørte for Williams, teamet Senna kjørte for sesongen etter da den fatale ulykken fant sted.

Bilen er kanskje mest kjent for den legendariske åpningsrunden på regnværet i European Grand Prix på Donington. Denne runden regnes for å være en av Formel 1-historiens største prestasjoner den dag i dag.

Sebastian Vettel er aktuell også i ryktespaltene om dagen, som en het kandidat til å gjøre comeback til Formel 1. Han la opp etter 2022-sesongen, men kobles nå både til å ta over etter Lewis Hamilton i Mercedes og erstatte Sergio Perez i Red Bull.

Imola er neste stopp på Formel 1-kalenderen etter kommende helgs løp i Miami. Løpet kjøres fra 17. - 19. mai.

Forrige
Forrige

Derbyet som kan redde sesongen

Neste
Neste

Hva har skjedd med Salah?