Derbyet som kan redde sesongen

viasport

Få lokaloppgjør har hatt høyere temperatur de siste årene enn kveldens duell mellom to av de største klubbene i verden.

Chelsea og Tottenham gjør seg klare for et avgjørende oppgjør på Stamford Bridge. Dette London-derbyet handler ikke bare om lokale skryterettigheter; den er avgjørende for deres sjanser til å kvalifisere seg for europeiske turneringer.

Både Chelsea og Tottenham har hatt en sesong langt under hva vi har blitt vant til fra de to londonlagene. Begge klubbene har vært mer eller mindre fast inventar i Champions League i lang tid, men har i år ingenting igjen å spille for annet enn muligheten til å spille i Europa neste år.

Optas supercomputer har analysert kampen, og gir Chelsea en liten fordel i forhåndsanalyse med en seierssannsynlighet på 39,6%, sammenlignet med Tottenhams 32,4%.

Denne kampen er spesielt viktig for Chelseas trener Mauricio Pochettino, som kan bli historisk som den første tidligere Spurs-treneren til å slå dem to ganger i samme sesong. Det var nettopp Pochettino som tok Tottenham til å bli et stabilt topplag. Han tok klubben til sin første finale i Champions League i 2019, men fikk sparken få måneder senere.

Chelseas Cole Palmer er en spiller å se opp for, etter å ha scoret tre mål i hver av sine to siste hjemmekamper. Å gjenta denne bedriften en tredje gang ville plassere ham sammen med Erling Haaland, som scoret tre eller flere mål i tre påfølgende hjemmekamper forrige sesong.

Tottenhams nylige form har vært ustabil, og de kommer rett fra et 3-2 tap mot Arsenal som satte en støkk i deres Champions League-håp. De har vært svake i forsvar, særlig når det kommer til dødballer, og slapp inn to mål fra hjørnespark i den kampen, en sårbarhet Chelsea kanskje kan utnytte til tross for deres egne utfordringer i dødball-situasjoner.

viasport

Chelsea spilte nylig 2-2 mot Aston Villa, en kamp som ble overskygget av en kontroversiell VAR-avgjørelse som Pochettino kritiserte kraftig. Men, å komme tilbake fra to mål under viser Chelseas kampånd, noe som kan være avgjørende for å sikre en plass i Europa.

Begge lagene møter utfordringer med skader. Chelseas Thiago Silva og Reece James er tvilsomme på grunn av skader, og Tottenham vil mangle Destiny Udogie og Timo Werner, noe som svekker deres venstreside betydelig. Begge klubbene stiller likevel langt sterkere enn hva de har gjort tidligere i sesongen, hvor skadelistene har vært vesentlig lenger for begge klubber.

Statistikken peker i Chelseas favør i dette oppgjøret, spesielt hjemme. Kun ett tap på deres siste 33 ligakamper mot Tottenham på Stamford Bridge. De vant også det forrige møtet på Tottenhams hjemmebane 4-1, hvor Nicolas Jackson scoret et hattrick.

Chelseas form hjemme har sett en betydelig oppsving, med sju seiere i deres ni siste hjemmekamper, i kontrast til deres tidligere sesongvanskeligheter. Tottenham, derimot, har vært inkonsekvent på bortebane, og tapte to av deres tre siste bortekamper i Premier League.

Når kampdagen nærmer seg, er scenen satt for en spennende og potensielt avgjørende kamp. Begge lag er ivrige etter å sikre en seier som kan være avgjørende i deres jakt på plasser i europeiske turneringer. Denne derbyen er mer enn bare en lokal kamp; det er et kritisk punkt i deres sesonger.

Forrige
Forrige

Horner uttaler seg om kontrakten og fremtiden til Perez

Neste
Neste

Se hvem som skal kjøre Sennas bil