Sancho kan havne i storklubb

viasport

Jadon Sancho kan få drømme-overgang på grunn av situasjonen i Manchester United.

Nyheten om at Erik ten Hag fortsetter i Manchester United også neste sesong ble neppe godt mottatt av Jadon Sancho. Kantspilleren ble bannlyst fra treningene til førstelaget til Manchester United etter å ha røket uklar med manager Erik ten Hag. Det var mye temperatur, hvor ten Hag fortalte at Sancho ikke var med i troppen fordi han ikke presterte på treningsfeltet. Sancho svarte med å gå ut på Twitter og kalle ten Hags uttalelser for løgn. Det førte til at han rett og slett ble kastet ut av førstelagstroppen og fratatt alle goder og fordeler en plass der fører med seg.

Sancho ble i januar lånt tilbake til sin gamle klubb Borussia Dortmund, og leverte meget gode prestasjoner der utover vårsesongen. Akkurat som han gjorde det før han ble kjøpt til Manchester for enorme pengesummer. Nå som låneperioden er over er han igjen Manchester United-spiller, men han er fortsatt ikke velkommen på treningsfeltet til Erik ten Hag.

Dette er en perfekt situasjon for Barcelona. De sliter med egen økonomi, og jobber intenst med ulike varianter for å klare å beholde et konkurransedyktig lag på banen samtidig som de prøver å bruke minst mulig penger og tilfredsstille FFP-reglement og unngå å selge mer av klubbens fremtid enn de allerede har gjort.

Jadon Sancho er utvilsomt en meget god spiller som vil kunne forbedre nesten samtlige klubber i verden om han spiller på sitt beste nivå, men usikkerheten rundt han gjør at ingen er villige til å betale hva United ga for han. Et utlån derimot, er en god løsning for alle parter. Sancho får spilletid, United opprettholder en viss markedsverdi for en stor investering, Erik ten Hag slipper å forholde seg til en spiller han ikke ønsker å ha på treningsfeltet, og en ny klubb får potensielt en klassespiller uten å ta den store risikoen en dyr overgang medfører.

Kontrakten til Jadon Sancho i Manchester United utløper først om to år, så et utlån en sesong til er godt innenfor tidsrammene til klubben. De slipper å betale spillerens lønninger, og kan ta en ny vurdering neste sommer. Det er langt fra sikkert at Erik ten Hag er manager når vi kommer så langt, og da kan dørene til treningsfeltet igjen være åpne for det unge hurtigtoget.

Forrige
Forrige

EM: Slovakia - Romania

Neste
Neste

EM: Danmark - Serbia