Kan bli værende i Manchester

viasport

Kan Jadon Sancho bli værende i Manchester likevel?

Det har vært alt annet enn stille rundt Jadon Sancho etter han kom til Manchester United fra Borussia Dortmund i en gigantisk overgang verdt en milliard kroner for tre år siden. De første sesongene var spilleren en skygge av seg selv på banen, og forrige sesong toppet det seg virkelig med negativt fortegn da han havnet i unåde hos manager Erik ten Hag.

Derfor var nyheten om at Erik ten Hag fortsetter i Manchester United også neste sesong neppe noe Jadon Sancho jublet for. Kantspilleren ble bannlyst fra treningene til førstelaget til Manchester United etter å ha røket uklar med manager Erik ten Hag. Det var mye temperatur, hvor ten Hag fortalte at Sancho ikke var med i troppen fordi han ikke presterte på treningsfeltet. Sancho svarte med å gå ut på Twitter og kalle ten Hags uttalelser for løgn. Det førte til at han rett og slett ble kastet ut av førstelagstroppen og fratatt alle goder og fordeler en plass der fører med seg.

Sancho ble i januar lånt tilbake til sin gamle klubb Borussia Dortmund, og leverte meget gode prestasjoner der utover vårsesongen. Akkurat som han gjorde det før han ble kjøpt til Manchester for enorme pengesummer. Nå som låneperioden er over er han igjen Manchester United-spiller, men han er fortsatt ikke velkommen på treningsfeltet til Erik ten Hag.

Tidligere i uken gikk det rykter om at Barcelona ønsket å låne kantspilleren. En avtale som kunne passet alle parter meget godt, ettersom Barcelona sliter med økonomien og må se etter rimelige alternativer for å beholde et topplag på banen. Sancho ville fått spille i en av verdens største klubber, og Manchester United ville opprettholdt markedsverdien på sin spiller, som har to år igjen av kontrakten.

Nå kan det imidlertid se ut som Jadon Sancho likevel blir værende i Manchester. Ikke for å krangle med Erik ten Hag, men for å spille for klubben han forlot til fordel for Borussia Dortmund i 2017. Manchester City hadde stortalentet i sine rekker som juniorspiller, men Sancho ønsket ikke å vente på mulighetene slik Phil Foden har gjort, og valgte heller å reise til Tyskland.

Det skal være Manchester United selv som har kontaktet byrival City og oppførdret de til å komme med et bud på sin tidligere spiller. United skal være villige til å selge Sancho for rundt halvparten av hva de ga for han. Med tanke på at Sancho ligger på Topp 10-listen over de best betalte spillerne i Premier League kan det likevel vise seg å være en økonomisk fornuftig avtale.

Chelsea og Arsenal skal også ha blitt kontaktet av Manchester United vedrørende Jadon Sancho, i tillegg til nevnte Barcelona. Chelsea har en streng alderspolitikk på overgangsmarkedet, og det spørs om ikke Sanco er i grenseland med sine 24 år. Arsenal derimot, har gjort det til en vane å kjøpe vrakgodset fra andre toppklubber. Kai Havertz, Gabriel Jesus og Oleksandr Zinchenko er noen eksempler fra nyere tid.

Sagaen om Jadon Sancho er med andre ord langt fra over.

Forrige
Forrige

EM: Sveits - Italia

Neste
Neste

Jaktes av storklubber