Magnussen deler tanker om fremtiden i Formel 1

viasport

Er det plass til den rutinerte dansken på griden neste sesong?

Den danske Formel 1-føreren Kevin Magnussen er optimistisk med tanke på fremtiden sin hos Haas, og håper på å få avklart sin posisjon for 2025-sesongen snart. Magnussen, som gjorde et overraskende comeback til teamet i 2022 etter to års pause, har hatt en varierende opplevelse siden han returnerte.

Magnussen startet sin Haas-karriere i 2017 og kjørte for teamet frem til slutten av 2020. Da ble både han og teamkameraten på det tidspunktet, franske Roman Grosjean, sendt på dør av teamsjef Günther Steiner til fordel for to uprøvde nykommere i Mick Schumacher og Nikita Mazepin. Det var få som trodde Kevin Magnussen hadde muligheter til å kjøre Formel 1 igjen ved en senere anledning.

Men, etter en kort pause fra Formel 1 kom han tilbake til teamet i 2022 og leverte en meget solid sesong med 25 poeng og en pole position i Brasil. Derimot ble 2023-sesongen en gedigen nedtur, hvor han stadig ble slått av sin nye teamkamerat Nico Hulkenberg og bare klarte å sikre seg tre poeng i løpet av sesongen. 2024 har også vært utfordrende, med flere straffer og kun ett poeng så langt.

Hulkenberg kommer til å forlate Haas til fordel for Sauber i 2025, og dette har økt fokuset på Magnussens fremtid i teamet. Under Canada Grand Prix-helgen avslørte Magnussen at teamet ikke har hastverk med å bestemme seg for føreroppsettet for neste år. “De har sagt at de ikke har det travelt, og det er greit – de har kontroll,” sa Magnussen. Han nevnte også at førermarkedet er svært spent akkurat nå, med mange faktorer som fortsatt må falle på plass for både førere og team. “Markedet er veldig åpent nå, og mange ting må avklares. Forhåpentligvis får vi alle avklart fremtiden vår snart.”

Når det gjelder samtaler med andre team, bemerket Magnussen at det foregår mange diskusjoner i paddocken. “Jeg tror alle snakker med alle og sjekker hvilke alternativer vi har. Forhåpentligvis blir alles fremtid avklart snart,” sa han.

Magnussen er ikke den eneste som vurderes for en plass hos Haas i 2025. Andre kandidater inkluderer Oliver Bearman, som skal delta i FP1 for Haas i Barcelona, samt erfarne førere som Valtteri Bottas og Esteban Ocon.

Reflekterende over sin egen prestasjon denne sesongen, innrømmet Magnussen at det har vært frustrasjoner, spesielt med uventet trafikk under kvalifiseringene. “Det har vært vanskelig å få ting til å klaffe i år,” forklarte han. Han påpekte at dårlig timing og uventet trafikk ofte har hindret hans prestasjoner. “Mange ganger har jeg fått trafikk på feil tidspunkt i kvalifiseringen, så selv med godt tempo har jeg ofte endt opp ute etter Q1.”

Til tross for disse utfordringene er Magnussen fast bestemt på å forbedre seg. “Jeg vil minimere det, men når jeg ser tilbake på mange av tilfellene, er det vanskelig å se hva vi kunne gjort annerledes. Du må bare gå videre og håpe på bedre tider,” avsluttet han.

Både Magnussen og Haas ser frem til en avklaring som vil definere deres veier for de kommende sesongene, og fansen følger spent med på utviklingen. Neste mulighet til å sikre seg viktige poeng og posisjonere seg for fremtiden kommer allerede til helgen med Spania Grand Prix i Barcelona.

Forrige
Forrige

EM: Skottland - Sveits

Neste
Neste

EM: Tyskland - Ungarn