EM: Skottland - Sveits

viasport

Vil Sveits sikre avansement eller får skottene oppreisning fra åpningskvelden?

EM startet med et skotsk landslag som ble regelrett avkledd av Toni Kroos og Die Mannschaft. Skottland så ut som amatører i møte med profesjonelle, og det betyr at det er mye mer som står på spill i kveldens kamp mot Sveits. Det er ikke bare poeng, avansement og videre liv i EM dette handler om. Det handler også om å gjenopprette æren. Og er det noe skotter tradisjonelt er gode på, så er det å forsvare sin ære.

Den skotske fansen har møtt opp fra sin beste side i Tyskland, og holdt humøret oppe til tross for prylen laget deres fikk på banen. De håpet å få se et landslag som tok arven fra Braveheart på alvor, men i stedet fikk de en slapp oppfølger av Trainspotting. Likevel har fansen festet seg gjennom all slags vær i de tyske gatene, selv på dager hvor de ikke har kamp. Så når kampen blåses i gang i Köln i kveld kan vi forvente et stort trykk fra den skotske fansen som vil jage laget sitt frem, antagelig med bleike og bare overkropper slik vi har blitt vant til å se de.

Sveits på sin side gjorde kort prosess med Ungarn og fikk en meget fin start på EM. De kan senke skuldrene litt etter å ha fått svaret på at oppladningen fungerte som de ønsket, og nå vet de at seier mot Tyskland sikrer de avansement fra gruppespillet.

Men jobben må gjøres først. Det vil neppe bli en enkel oppgave, og de vet det neppe blir en smertefri oppgave. Skottene med Andy Robertson i spissen vil garantert la de få merke at de lever ute på gressmatta. Så er spørsmålet om Granit Xhaka vil svare med samme mynt eller klare holde sitt eget og lagets hoder kaldt.

KAMPODDS SKOTTLAND - SVEITS (H-U-B)

Norsk Tipping: 4,30 - 3,40 - 1,85
Betnflix: 4,25 - 3,40 - 1,92
Unibet: 4,40 - 3,60 - 1,85

Vi tror det kan bli delt ut en god del kort fra dommer Ivan Kruzliak. Han har delt ut fem røde kort på sine siste 20 kamper, i tillegg til 69 gule kort. Bortelaget har fått klart flest kort i disse kampene, og selv om det ikke er noe direkte bortelag i EM tror vi den skotske fansen vil bidra til en bortelagsfølelse for sveitserne og ikke minst for dommeren.

Over 3,5 kort totalt i kampen

Norsk Tipping: 1,70
Unibet: 1,68
Coolbet: 1,68

Forrige
Forrige

Arsenal får den hardeste starten på sesongen

Neste
Neste

Magnussen deler tanker om fremtiden i Formel 1