Horner uttaler seg om kontrakten og fremtiden til Perez

viasport

Christian Horner har en avslappet tilnærming til spørsmålet om hvem som skal kjøre for Red Bull i 2025.

Silly season-toget kjører med full hastighet slik det ofte er i Formel 1 hvor kontrakter og lagendringer ofte er preget av mye spekulasjon og mange rykter. Midt i dette kaoset viser Horners holdning en strategisk ro og tålmodighet. Han påpeker at laget ikke har hastverk med å bestemme seg for sitt lagoppsett, og fremhever dermed deres sterke posisjon i førermarkedet.

Max Verstappen har en kontrakt som varer til 2028, noe som understreker hans posisjon som den ubestridte førsteføreren i laget. Til tross for dette har andre team, som Mercedes, uttrykt interesse for Verstappen, med Mercedes' teamsjef Toto Wolff som har nevnt ham som et fremtidig mål.

På den annen side har Sergio Perez, som har hatt en imponerende sesong til nå og hvis kontrakt går ut ved årets slutt, sikret seg fire pallplasseringer i de første fem løpene, og viser sterk form og et ønske om en snarlig avklaring av fremtiden med teamet.

Under den kinesiske Grand Prix-helgen, forklarte Horner teamets synspunkter ytterligere. "Selvfølgelig ønsker han [Perez] å signere i morgen, helt klart," sa Horner om Perez' håp om å løse sin kontraktsituasjon. "Men vi som team har ikke noe hastverk. Vi er i en privilegert situasjon der mange førere ønsker å kjøre for oss." Horner understreket viktigheten av å opprettholde dagens dominans på banen før de binder seg til fremtidige avtaler. "Vi er fornøyde med førerduoene vi har, og ønsker å forsikre oss om at nivået som Checo har vist denne sesongen holder seg like høyt, før vi vurderer alternativene for fremtiden."

viasport

Midt i diskusjoner om fremtidige lagoppstillinger, adresserte Horner også rykter om Carlos Sainz, en tidligere Red Bull-junior som nå er hos Ferrari, men som ikke har noe sete der for neste sesong ettersom Lewis Hamilton tar hans plass ved slutten av året. Med Audi sin kommende inntreden i Formel 1, har det vært spekulasjoner om deres mulige interesse for Sainz. Horner anerkjente muligheten for at Audi kunne vurdere en fører som Sainz, men nektet å kommentere på spesifikke tilbud, og viste til at det ville være upassende å avsløre slike forhandlinger. Dette kan også tolkes som et stikk til sin kollega Helmut Marko som avslørte at Sainz har et stort tilbud på bordet fra nettopp Audi for få uker siden.

I mellomtiden roste Horner Perez for hans prestasjoner denne sesongen, og tilskrev dette til hans grundige forberedelser og en mulig strategisk endring i hans tilnærming til løpshelgene. "Han har lagt ned mye tid i simulatoren, og hans tilnærming til en Grand Prix-helg, oppsett og lignende, har tilpasset seg Verstappen. Han har derfor gjort det bra og kjørt noen gode løp så langt i år," sa Horner.

Ettersom Red Bull fortsetter å overvåke fremgangen til Perez sammen med Verstappen, illustrerer Horners avslappede stil en strategisk selvsikkerhet. Dette indikerer at teamet prioriterer stabilitet og ytelse fremfor raske beslutninger, og denne nøye planleggingen stabiliserer ikke bare deres ambisjoner for sesongen, men posisjonerer dem også strategisk for fremtidige løp og sesonger.

Forrige
Forrige

Chelsea tenner Europahåpet etter seier mot erkerivalen

Neste
Neste

Derbyet som kan redde sesongen