Chelsea tenner Europahåpet etter seier mot erkerivalen

viasport

Tottenham har bare vunnet én Premier League-kamp på Stamford Bridge. Gårsdagens kamp ble nok et nederlag.

I en avgjørende kamp for begge lagets europeiske ambisjoner, kom Chelsea seirende ut mot Tottenham Hotspur med en overbevisende 2-0 seier på Stamford Bridge. Målene fra Trevoh Chalobah og Nicolas Jackson sikret ikke bare tre verdifulle poeng for Chelsea, men ga også et betydelig slag mot Spurs' ambisjoner om å kvalifisere seg for UEFA Champions League neste sesong.

Kampen markerte åtteårsjubileet for den beryktede "Battle of the Bridge", et brennhett oppgjør mellom de to lagene som endte 2-2 og som til slutt bekreftet Leicester City som mestere. Denne gangen la Chelsea til Spurs' bekymringer med en klinisk forestilling.

Chalobah åpnet scoringsprotokollen for Chelsea midtveis i første omgang, utnyttet slurvete forsvar av dødballer fra Spurs for å heade inn Conor Gallaghers frispark. The Blues økte ledelsen i andre omgang da Jackson grep sjansen til å heade inn etter at Cole Palmers første forsøk traff tverrliggeren fra en annen dødballsituasjon.

Tross en heroisk innsats fra Ange Postecoglous mannskap i andre omgang, klarte de ikke å bryte ned Chelsea-forsvaret og led sitt tredje strake tap i Premier League. Med kun én kamp til gode, ligger Spurs på femteplass, sju poeng bak fjerdeplasserte Aston Villa.

viasport

I mellomtiden sender Chelseas seier dem over West Ham United til åttendeplass på Premier League-tabellen, kun tre poeng bak sjetteplasserte Manchester United.

Denne kampen forsterket Mauricio Pochettinos dominans over hans tidligere klubb, da han ble den første manageren som sikret en dobbel mot Spurs i en enkelt Premier League-sesong, etter å ha tidligere vært manager for dem i konkurransen.

For Chelsea markerer seieren en potensiell snuoperasjon i deres hjemmeform. Etter å ha opplevd en dyster periode med kun én seier på 14 hjemmekamper i Premier League mellom mars og november året før, har de nå vunnet åtte av de siste ti kampene på Stamford Bridge.

Dødballer viste seg igjen å være en sårbarhet for Spurs, da de slapp inn begge målene fra dødballsituasjoner. Før denne kampen hadde Spurs allerede sluppet inn 22 mål fra dødballer i Premier League-sesongen, noe som understreker et gjentagende problem for Postecoglous mannskap.

Med tøffe kamper mot Liverpool og Manchester City fortsatt i vente, står Spurs overfor en oppoverbakke for å sikre en topp fire-plassering. Til forskjell har Chelseas gjenoppstandelse på hjemmebane gitt håp om en sterk avslutning på sesongen mens de fortsetter å kjempe for europakvalifisering.

Nøkkelfakta fra kampen underbygger Chelseas nye styrke hjemme og Spurs' sårbarhet for dødballer, og understreker betydningen av resultatet for å forme kampen om Europa i Premier League.