EM: Belgia - Slovakia

viasport

Siste sjanse for restene av Belgias beste generasjon.

Belgias landslag det siste tiåret må være den største skuffelsen målt mot forventninger vi har sett i moderne tid. Kanskje bortsett fra England, men vi har blitt så vant med at Three Lions snubler at de ofte overses i slike sammenhenger.

Om vi skrur klokken et tiår tilbake var Belgia rangert på 11. plass på FIFA-rankingen. Dette er også forrige gang Belgia har blitt rangert utenfor topp 10. De er laget som har ledet rangeringen flest måneder det siste tiåret, men likevel har de fint lite å vise til utover bunnsolide kvalifiseringer. Et lite land med rundt dobbelt så mange innbyggere som Norge fikk frem en generasjon full av verdensstjerner, men som Norge sliter med i dag har Belgia slitt med å få det til å stemme når det virkelig teller.

Eden Hazard har allerede lagt fotballstøvlene på hylla. Det samme har Vincent Kompany og flere av de andre profilene. Likevel er De Bruyne, Lukaku, Vertonghen og Witsel fortsatt med. Overraskende valgte trener Dominico Tedesco å la Thibaut Courtois være hjemme. Årsaken var at han ikke var klar etter en skade, til tross for at Courtois startet og spilte hele finalen i Champions League. Der mister Belgia en av verdens aller beste keepere, og det vil svekke de. Nye navn som Tielemans og Doku har kommet til, og Belgia er fortsatt et lag som kan bite veldig godt fra seg. Likevel må det føles som en blek skygge av laget de har hatt.

Slovakia på sin side har ikke en eneste spiller som ville vært et åpenbart valg i den Belgiske EM-troppen. Dette bør bli rått parti, men som vi har sett i tidligere mesterskap finnes det ingen enkle kamper. Det fikk vi et tydelig bevis på i den andre kampen i gruppen da Romania feide Ukraina av banen 3-0.

Kampoddsen for Belgia - Slovakia: (H-U-B)

Norsk Tipping: 1,45 - 4,30 - 6,80
Unibet: 1,44 - 4,40 - 8,50
Rabona: 1,48 - 4,33 - 7,00

Her anbefaler vi igjen å finne frem handicap-spillet. Belgia skal være i en egen klasse her. De er rangert som det nest beste laget i turneringen bak Frankrike. Slovakia er rangert på 21. plass, og ligger på plassen bak Norge på FIFA-rankingen.

LAGOPPSTILLING FOR BELGIA - SLOVAKIA

Belgia:

K. Casteels - T. Castagne - W. Faes - Z. Debast - Y. Carrasco - O. Mangala - A. Onana - L. Trossard - K. De Bruyne (c) - J. Doku - R. Lukaku

Slovakia:

M. Dubravka - P. Pekarik - D. Vavro - M. Skriniar (c) - D. Hancko - J. Kucka - S. Lobotka - O. Duda - I. Schranz - R. Bozenik - L. Haraslin

Forrige
Forrige

EM: Østerrike - Frankrike

Neste
Neste

EM: Romania - Ukraina