Dette lærte vi fra EMs åpningshelg

viasport

FOR en start vi har fått på EM!

Syv kamper har vi sett, og hver eneste kamp har fortalt oss en hel del om hva vi har i vente de neste fire ukene. Vi har trukket ut fem punkter:

  1. Tyskland mener alvor!

    Fotball er et spill hvor 22 menn løper rundt etter ballen i 90 minutter, og til slutt vinner Tyskland. Omtrent slik er det berømte sitatet, og omtrent slik kan det godt hende EM ender til slutt. Tyskland var gode. Veldig gode! Og de har hjemmepublikum i ryggen og Toni Kroos på avskjedsturné. Varsko her!

  2. Dødens gruppe lever opp til navnet

    3-0 over Kroatia er en maktdemonstrasjon. Selv om resultatet lyver en god del ble det likefullt 3-0 til Spania. De er ikke bortskjemt med å starte godt i mesterskap, så dette plasserer Spania langt foran skjema. Kroatia på sin side viser at de tenker langsiktig når de bytter ut de største stjernene etter en times spill for å spare de til de to viktige kampene som venter. Italia har også tre poeng i banken, og Albania bød så absolutt opp til dans. Alt kan fortsatt skje i denne gruppa.

  3. England har det inne, men får de det ut?

    Troppen til England kan skremme de aller fleste på høylys dag. Men det er fortsatt England. Er det mulig å vinne noe med tre høyrebacker på banen samtidig? Jude Bellingham leverte en førsteomgang som hintet om at vi kan være i ferd med å få ett av de virkelig store mesterskapene fra en enkeltspiller. Men det sitter ikke helt for England. Serbia var absolutt på høyde i mye av kampen, så de tre løvene må snart våkne om fotballen skal komme hjem.

  4. Nederland vinner ikke denne gangen heller

    Frenkie De Jong er dypt savnet. Dette mesterskapet hadde alle stjernene i posisjon (de på himmelen, ikke på banen) med EM på samme plass som i 1988. Men det skjer dessverre et par år for sent for Nederland. Vi kan slenge på Danmark i samme båt. Det var forrige EM de skulle gjøre det. Nå blir det bare mye what if…

  5. Frankrike, Belgia og Portugal må være påskrudd fra start

    Her er det ingen tid å miste. Spania, Italia, Tyskland og England har fått fart på møllehjulet og allerede begynt å planlegge semifinalene. Det kan bli kritisk for alle lag som slipper de av syne allerede på den første runden, så nå gjelder det for Kylian Mbappe, Kevin De Bruyne og Cristiano Ronaldo å levere varene fra første spark på ballen. Og som vi gleder oss til det!

Forrige
Forrige

EM: Romania - Ukraina

Neste
Neste

EM: Serbia - England