EM: Serbia - England

viasport

Kommer fotballen endelig hjem?

England går inn i sommerens EM-sluttspill som favoritter til å vinne hele turneringen. Det til tross for at de ikke har vunnet noe siden VM på hjemmebane i 1966. Gareth Southgate får kjeft ved nesten enhver anledning i hjemlandet, likevel er det han som har ledet England til sine beste resultater i moderne tid. De tapte bronsefinalen mot Belgia i VM 2018, og kom helt til finalen mot Italia i forrige EM, hvor det endte med tap på straffer.

Men denne gangen skal det endelig lykkes. England har ikke lenger et lag med gode spillere og Harry Kane. Nå har flere av unggutta fra forrige EM blitt modne. Jude Bellingham og Phil Foden har levert på et nivå som kanskje fortjener Ballon d’Or denne sesongen. Arsenal-duoen Bukayo Saka og Declan Rice har etablert seg på et stabilt toppnivå. Og bredden i troppen er så god at Gareth Southgate hadde råd til å sette igjen James Maddison, Marcus Rashford, Harry Maguire og Jack Grealish hjemme.

Serbia skal normalt ikke være noen match for England. De har en stamme av spillere som ikke var gode nok for Premier League. Men man skal aldri undervurdere noen lag i et mesterskap, og Serbia vil garantert ikke gi bort noe billig. Aleksandar Mitrovic er en spiller for de store kampene. Serbia vil skape noen sjanser, og det er ikke sikkert Mitrovic trenger spesielt mange for å få ballen forbi Englands svakeste punkt, nemlig Jordan Pickford.

Vi spiller uansett England til å vinne denne kampen komfortabelt. Ren kampodds ser slik ut: (H - U - B)

Norsk Tipping: 6,80 - 4,30 - 1,45
Unibet: 8,00 - 4,40 - 1,45
Rabona: 6,33 - 4,50 - 1,50

Asian handicap -1 og seier til England frister, det samme gjør mål fra Harry Kane. Men en frekkas her er å spille på scoringer fra Jude Bellingham og spesielt Phil Foden. Begge to har vært meget giftige foran mål denne sesongen. En assist fra Trent Alexander-Arnold bør også være et fint spill, han starter på midtbanen for England og vil garantert ta mye dødballer.

LAGOPPSTILLINGENE SERBIA - ENGLAND

Serbia:

P. Rajkovic - M. Veljkovic - N. Milenkovic - S. Pavlovic - A. Zivkovic - S. Milinkovic-Savic - N. Gudelj - S. Lukic - F. Kosic - D. Vlahovic - A. Mitrovic (c)

England:

J. Pickford - K. Walker - J. Stones - M. Guehi - K. Trippier - T. Alexander-Arnold - D. Rice - B. Saka - J. Bellingham - P. Foden - H. Kane (c)

Forrige
Forrige

Dette lærte vi fra EMs åpningshelg

Neste
Neste

EM: Slovenia - Danmark