Den ukjente mirakelmannen

viasport

Hjernen: Enzo Maresca

Han har gått i lære hos de beste i bransjen. Neste år skal han måle krefter med sitt største forbilde.

Leicesters tilbakekomst til Premier League markerer et vellykket skifte i ledelse og strategi. Under manager Enzo Maresca har Leicester klart å rykke opp igjen etter å ha rykket ned i 2022/23-sesongen. Dette comebacket kommer etter klubben mistet mange viktige spillere, og viser en stor vilje og ikke minst en god plan fra Maresca som spillerne fulgte til punkt og prikke.

Etter forrige sesong måtte Leicester se stammen i laget forsvinne ut garderobedørene. James Maddison til Tottenham, Harvey Barnes til Newcastle, og Youri Tielemans til Aston Villa. I tillegg forsvant manageren, Dean Smith. Betydelige tap for enhver klubb, men også en mulighet for å bygge noe nytt under den nye treneren Enzo Maresca.

Maresca, en tidligere midtbanespiller med erfaring fra Italia, Spania og Hellas, har lært mye fra noen av fotballens beste trenere som Marcello Lippi, Carlo Ancelotti og Pep Guardiola. Hans tilnærming til fotball er sterkt inspirert av nettopp Pep Guardiola, med vekt på å kontrollere spillet gjennom ballbesittelse. Maresca sa selv at han ønsker å "kontrollere spillet så mye som mulig."

I Championship har Leicester vist imponerende spill denne sesongen. De har hatt ballen i 61,2 % av tiden og har gjort over 25,000 pasninger, nest mest i ligaen. Denne stilen har ikke bare sørget for at de beholder ballen, men også at de er effektive foran mål. Leicester har scoret 86 mål og bare sluppet inn bare 39, som er færrest i ligaen.

viasport

Motoren: Harry Winks

Viktige nye spillere under Maresca inkluderer Mads Hermansen, Conor Coady og Harry Winks. Hermansen, en målvakt som er komfortabel med ballen, har flest pasninger blant keeperne i ligaen, noe som viser hvor viktig han er i Marescas system. Selv om Coady har vært plaget med skader, har Jannik Vestergaard trådt opp og blitt en nøkkelfigur i forsvaret. Winks har utmerket seg som en playmaker og har vært sentral i å lede angrepene.

Leicesters sesong startet sterkt med 13 seire på de første 14 kampene, men de opplevde en svak periode midt i sesongen. Likevel, mot slutten, sikret seire mot blant andre West Brom og en 5-0-seier over Southampton opprykket. Maresca beskrev dette som oppfyllelsen av "ambisjonen og drømmen om å bringe klubben og byen tilbake der de hører hjemme."

Som Leicester forbereder seg til å spille i Premier League igjen, lover Marescas taktiske dyktighet og spillerens dedikasjon en spennende og konkurransedyktig fremtid på Englands øverste nivå.

Forrige
Forrige

Hva har skjedd med Salah?

Neste
Neste

Guenther Steiner saksøker Haas