Guenther Steiner saksøker Haas

viasport

Guenther Steiner, som i flere år var teamsjef for Haas F1, skal møte sin tidligere arbeidsgiver i rettsalen.

Han anklager Haas F1 for ikke å ha betalt ham penger han mener å ha krav på og for ulovlig bruk av hans bilde i markedsføring. Rettsaken finner sted i Mecklenburg, Nord-Carolina, hvor Steiner har lagt frem detaljer om hvordan hans tidligere team skal ha brutt betingelsene i hans arbeidsavtale og misbrukt hans personlige merkevare uten tillatelse.

Ifølge rettsdokumentene fortsetter Haas F1 å bruke Steiners navn og bilde på produkter de selger, og han er fortsatt fremtredende på teamets offisielle nettside. Dette skjer selv om Steiners kontrakt med teamet ikke ble fornyet ved utgangen av forrige år. Steiner hevder at denne vedvarende bruken av hans personlige merkevare skjer uten hans godkjennelse og viktigere, uten kompensasjon i form av royalties han mener å fortjene.

Steiner peker på at han ikke har mottatt kommisjoner for perioden 2021 til 2023, som var dekket av hans siste kontrakt med Haas F1. Dokumentene fra retten fremhever at selv om teamet lovlig kunne velge å ikke fornye hans kontrakt, har de ulovlig holdt tilbake betalinger som skulle vært hans. Rettsdokumentene uttaler: "Selv om Haas F1 hadde rett til ikke å fornye Mr. Steiners kontrakt, har de ikke rett til å nekte å betale ham det han er skyldig under avtalen."

viasport

Dokumentene understreker også hvordan Haas F1 har dratt nytte av Steiners omdømme og erfaring, spesielt gjennom sponsoravtaler han har formidlet. I tillegg til hans virksomhet bak kulissene, har Steiner også hatt en synlig rolle i Netflix-serien "Drive to Survive," noe som ytterligere økte teamets profil og tiltrakk flere fans. "Mr. Steiners tilstedeværelse i showet bidro til å tiltrekke flere fans til Haas F1, noe som demonstrerer den betydelige verdien han har lagt til merkevaren," påpekes det i dokumentene.

Steiners søksmål belyser også de bredere konsekvensene av saken, spesielt det faktum at Haas har tjent på hans offentlige image uten passende kompensasjon. "Haas F1 har ikke rett til å bruke Mr. Steiners navn, bilde og likhet eller å utnytte dem i noen form for media etter slutten av hans ansettelse," hevder dokumentene, og legger til at Haas F1 ikke har kompensert Steiner for deres uautoriserte bruk av hans navn og bilde.

Denne juridiske striden fremhever ikke bare utfordringene med arbeidskontrakter og personlige rettigheter i den konkurransedrevne verdenen av Formel 1, men også potensielle misbruk av en enkeltpersons merkevare. Mens saken utvikler seg, kan utfallet ha betydelige implikasjoner for rettighetene til idrettspersonligheter angående deres personlige merkevarer etter at deres kontraktlige forpliktelser er opphørt.

Forrige
Forrige

Den ukjente mirakelmannen

Neste
Neste

Bekreftet: Adrian Newey forlater Red Bull