Ricciardo må ‘snu noen hoder’ om han skal til Red Bull neste år

viasport

Daniel Ricciardo fikk et uventet comeback i Formel 1 i fjor, og mange trodde det var første steg på veien til å igjen bli Max Verstappens teamkamerat i Red Bull-teamet.

I en nylig vurdering av Daniel Ricciardos prestasjoner og fremtidsutsikter innen Formel 1-kretsløpet, belyste Christian Horner, teamsjefen for Red Bull Racing, den australske førerens reise siden han kom tilbake på griden med Red Bulls søsterteam, Alpha Tauri (nå omdøpt til RB). Ricciardos tilbakekomst midt i 2023-sesongen ble preget av ble preget av skader, men etter hvert som 2024-sesongen har utfoldet seg, har spørsmål om hans evner dukket opp. Det tviles veldig på Ricciardos muligheter til å sikre seg en plass i Red Bull-teamet igjen.

Horner erkjente Ricciardos utfordringer og viste til hans kamp for å matche prestasjonene til lagkameraten Yuki Tsunoda i sesongens tidlige løp. Til tross for glimt av potensial, inkludert en bemerkelsesverdig kvalifisering i Mexico der Ricciardo sikret fjerdeplass, forble hans samlede innvirkning begrenset, og han klarte ikke å ta noen poeng i de fire første rundene av mesterskapet.

Med mumling i depotet om Ricciardos fremtid adresserte Horner spekulasjoner om en mulig retur til Red Bull. Han understreket at Ricciardo selv holder nøkkelen til sin skjebne og hevdet at han må vise en “form som får hoder til å snu seg" for å ikke bare fange oppmerksomheten til Red Bull, men også andre lag. Reserveføreren Liam Lawson lusker i kulissene, og han imponerte stort under sitt korte opphold i Ricciardos fravær forrige sesong. Dette legger ytterligere press på Ricciardo for å levere fremragende prestasjoner.

viasport

Horner avklarte at mens Lawson venter på en mulighet, er det ingen forhåndsbestemte tidsplaner eller garantier for et førerbytte. Han understreket viktigheten av å prioritere nåværende løpsførere samtidig som han holder et øye med utviklingen innen laget.

Til tross for Ricciardos tilbakeslag under det kinesiske Grand Prix, der en hendelse med Lance Stroll førte til at han måtte trekke seg og en påfølgende grid-straff for det kommende Miami Grand Prix, var det glimt av forbedring. Ricciardos bruk av et nytt chassis gjorde det mulig for ham å overgå Tsunoda i sprintkvalifiseringen, og viste hans utholdenhet midt i motgangen.

I takt med at sesongen skrider frem, befinner Ricciardo seg på et kritisk punkt der hans prestasjoner vil forme hans fremtid med Red Bull, men også påvirke hans posisjon innen det konkurransedyktige F1-landskapet. Med Horners ord som gjenspeiler forventningene, står Ricciardo overfor utfordringen med å omgjøre sitt potensial til konkrete resultater, mens hans skjebne henger i balansen av hans baneprestasjoner.

Forrige
Forrige

Slik ser du Miami Grand Prix på TV

Neste
Neste

Chelsea tenner Europahåpet etter seier mot erkerivalen