Ustoppelige Colombia

viasport

Kan de slå Argentina og Messi i finalen?

Du hadde fått godt betalt om du hadde spilt på at et ubeseiret Colombia skulle ta seg hele veien til finalen i Copa America etter å ha møtt både Brasil og Uruguay på veien dit.

Nå er de der. Natt til mandag klokken 02:00 norsk tid skal Colombia møte Argentina i finalen av Copa America 2024. De er naturlig nok underdogs, men ikke så store underdogs som man skulle tro. Og de har vist at de trives særs godt som underdogs de siste ukene der de har kriget seg hele veien gjennom både gruppespill og sluttspill for å kunne stå i denne finalen.

Dette er bare tredje gangen i historien Colombia skal spille en finale i Copa America. Forrige gang var for 23 år siden da de slo Mexico 1-0 på hjemmebane i Bogota foran nesten femti tusen tilskuere. Dette er den foreløpig eneste tittelen Colombia har. De var også i finalen i 1975, og vant faktisk 1-0 på hjemmebane i Bogota da også. Men den gangen var formatet ganske annerledes, og finalen ble spilt best av tre kamper. De tapte returoppgjøret mot Peru i Lima, og tapte også den tredje kampen på nøytral bane i Caracas, Venezuela.

Årets finale skal spilles på Hard Rock Stadium i Miami. USA er vertsnasjon, og Florida er stedet det skal spilles finale. Colombia har vært på en turné som har tatt de fra åpningskampen i Houston, Texas videre til Glendale, Arizona og deretter siste gruppespillskamp mot Brasil i Santa Clara, California. Kvartfinalen var tilbake i Glendale før semifinalen mot Uruguay ble spilt i Charlotte, North Carolina. Og nå altså til Miami, Florida for finale.

Veien til finalen har vært av det oppløftende slaget for Colombia. De åpnet med en komfortabel 2-1 seier mot Paraguay før Costa Rica ble høvlet over 3-0. Gruppefinalen mot Brasil endte 1-1, og Colombia tok seg videre som gruppevinnere. Kvartfinalen mot Panama ble en ren oppvisning, og kulerammen stoppet først på 5-0. Semifinalen mot Uruguay vant de 1-0 selv om de spilte over halve kampen med ti spillere etter Daniel Munoz ble utvist for sitt andre gule mot slutten av første omgang.

Nå venter stjernegalleriet til de regjerende verdensmesterne Argentina. Har Colombia enda en kamp i seg? Svaret får vi natt til mandag. Kampen vises direkte på VSport1.

FUNFACT: I samtlige finaler i Copa America helt siden Colombia vant i 2001 har resultatet til pause også vært resultatet til full tid. En tidlig ledelse kan derfor vise seg å være meget verdifullt!

Forrige
Forrige

Tottenham selger landslagsspiss

Neste
Neste

En seier for historiebøkene