Krever en halv milliard for benkesliter

viasport

Mikel Arteta og Arsenal gir ingen rabatter på sommersalget.

Arsenal har vist flere ganger at de er blant de beste i markedet til å få godt betalt for reservene sine. Andre klubber betaler de for å trimme stallen sesong etter sesong, og denne sommeren er definitivt ikke noe unntak.

Nylig brøt Fulham sin egen overgangsrekord og betalte over €30 millioner pluss klausuler for Emile Smith Rowe som knapt har spilt fotball på flere år. I fjor sommer solgte de Folarin Balogun for €30 millioner. Tidligere har de solgt Alex Iwobi, Joe Willock og Alex Oxlade-Chamberlain for omtrent samme sum. Fellesnevneren for alle disse er at de fikk begrenset med spilletid i Arsenal, enten på grunn av skader eller fordi de ikke klarte å spille seg til en fast plass på laget.

Nå ser det ut til at Arsenal kan gjøre det samme igjen. Flere klubber har snust på Eddie Nketiah denne sommeren. Spissen har fått fast plass på benken til Mikel Arteta, og har hatt det i mange år allerede. Han startet bare ti ligakamper i fjor, én mer enn sesongen før. Likevel verdsetter Mikel Arteta Nketiah til over 50 millioner euro. Det er en stiv prislapp for en 25 år gammel spiller som aldri har spilt over 1500 minutter fotball i løpet av én sesong, og som står med 19 mål i Premier League på 116 kamper.

Marseille er blant klubbene som har meldt sin interesse, men det spørs om prislappen skremmer dem og eventuelle andre. Det er mange klubber som er i markedet for angrepsspillere denne sommeren, og Nketiah kan være en av dominobrikkene som faller når overgangsspillet settes i gang for alvor.

Forrige
Forrige

Har bestemt seg for sin neste klubb

Neste
Neste

Erstattes av Premier League-flopp