Klopp kan gi seg på topp

viasport

I dag fortalte Jürgen Klopp at han gir seg som manager i Liverpool etter sesongen. Han er på god vei til å avslutte med sin kanskje beste sesong noen gang.

Siden han kom til Liverpool i 2015 har Jürgen Klopp vunnet alt som er verdt å vinne med klubben. Det startet med Champions League i 2019, før det begynte å renne inn pokaler. I 2019/2020-sesongen vant Liverpool Premier League for første gang, samtidig som de vant UEFA Super Cup og FIFA Club World Cup. FA-cupen, ligacupen og Community Shield ble alle vunnet i 2022.

Det er rett og slett ikke mer igjen å vinne på øverste nivå. Det eneste som trekker ned er at Klopp og Liverpool ikke har klart å vinne noen av pokalene en andre gang. De har like mange andreplasser som førsteplasser, og selv om det viser styrken til laget over tid å spille seg til finale etter finale er det pokalene i skapet som teller når regnskapet skal gjøres opp til slutt.

Kjemper på fire fronter denne våren

Det kan endre seg denne sesongen. I det som blir Jürgen Klopps siste sesong for Liverpool kjemper de fortsatt om å vinne alle fire titler. Faktisk er det ikke å overdrive å si at de ligger meget godt an til å vinne alle fire!

Liverpool leder Premier League etter litt mer enn halvspilt sesong. De har en liten luke ned til Manchester City, og har bare tapt én eneste kamp så langt. Bookmakerne har riktignok City som favoritter til å vinne likevel, men Liverpool er eneste reelle utfordrer slik de ser saken.

I ligacupen, som i år heter Carabao Cup, sikret Liverpool en tur til Wembley og cupfinale tidligere i uken. De skal møte Chelsea som de slo i begge finalene for to år siden. Liverpool er klare favoritter til å løfte pokalen med 1,55 i odds mot Chelsea sine 2,75.

viasport

I FA-cupen har de allerede slått ut en av sine tøffeste konkurrenter i Arsenal. Neste runde er nesten som en formalitet å regne mot Championship-laget Norwich. City er også her knepte odds-favoritter med 4,33 foran Liverpool til 5 i odds, men de skal møte Tottenham allerede i kveld. Uansett utfall der vil enda en stor utfordrer forsvinne ut av konkurransen.

Europa League har Jürgen Klopp aldri vunnet med Liverpool. Han var nær allerede i 2016 da de tapte finalen mot Sevilla. I år er det Liverpool som er favoritt til å vinne med 3,25 i odds. Neste lag på odds-listen er Bayern Leverkusen til 7 ganger pengene.

Nyhet som kan slå ut i begge retninger

Det gjenstår å se hvordan spillergruppen reagerer på nyheten om at deres karismatiske leder trekker seg etter sesongen. Laget er i en skikkelig medvind om dagen og alt går på skinner. De leder ligaen, de har sikret en cupfinale og er med i alle cuper. De viste at de kan score mye mål også uten stjernespiller Mohamed Salah (selv om Liverpool faktisk er bedre uten Salah!) og selvtillitten kunne ikke vært høyere.

Når Klopp nå slapp denne bomben kan det hende det påvirker stemningen i garderoben på feil måte, men det kan også hende det løfter motivasjonen enda et hakk for å avslutte med stil for sin mangeårige sjef!

Forrige
Forrige

Visa Cash App RB: Et forferdelig navn

Neste
Neste

Benzema: Premier League eller Lyon?