I selskap med legender

viasport

Carlos Sainz blir bare den fjerde føreren i historien til å gjøre dette.

Nylig ble det klart at Carlos Sainz har signert for Williams og skal kjøre for det historiske teamet de neste sesongene. Det vil gjøre Carlos Sainz til det fjerde medlemmet i en meget eksklusiv klubb, og det er ingen hvem som helst han kopierer.

Vi kan fortsette quizen litt til med et nytt hint om du vil prøve å finne ut av dette selv. Kanskje har du allerede klart det? Men om vi sier at Jacky Ickx, Alain Prost og Nigel Mansell er de tre andre medlemmene i denne eksklusive klubben kanskje det blir litt lettere å skjønne hvor vi vil.

Jacky Ickx gjorde det først. Deretter var det Alain Prost som ble nestemann tyve år senere, før Nigel Mansell også gjorde det bare ett år etter Prost. Tretti år har gått siden den gang uten at noen flere har blitt med i klubben, men neste sesong vil altså Carlos Sainz ta plass ved siden av de tre legendene.

Sainz vil bli den fjerde føreren som har kjørt Formel 1 for de tre mest legendariske teamene i Formel 1s historie. Og da snakker vi selvsagt om Ferrari, McLaren og Williams. Dette er de tre teamene som har vunnet flest VM-titler, og alle har vært en del av startfeltet i flere generasjoner.

Team-nomaden Jacky Ickx gjorde riktignok dette litt bedre enn de (snart) tre andre, det må sies. I 1973 presterte han nemlig å kjøre for både Ferrari, McLaren og Williams i én og samme sesong! Han startet sesongen i Ferrari, som han hadde kjørt for i flere sesonger. Men midtveis i sesongen hoppet faktisk Ickx av fordi Ferrarien ikke gikk bra nok. Han fikk et løp i McLaren og tok faktisk en tredjeplass med den, før han var tilbake i Ferrarien et par løp uten også kjørte et løp for det som den gang het Frank Williams Racing mot slutten av sesongen. Det innhoppet endte med en 7. plass på Watkins Glen i USA.

Carlos Sainz vil starte sin 11. sesong i Formel 1 når han setter seg i Williams-bilen neste år. Han har vunnet tre Grand Prix-løp, alle for Ferrari. Hans beste resultat i McLaren var den eneste pallplassen, en tredjeplass på Interlagos i Brasil 2019, som han ble tildelt etter målgang. Det spørs om det blir så mange pallplasser for Williams neste år, men det er mange som har stor tro på prosjektet til James Vowles fra 2026-sesongen.

Forrige
Forrige

Vil være med på vinnerfesten

Neste
Neste

Knuste overgangsrekord