Hvem er Manchester Uniteds nye eier?

viasport

I en overraskende vending av hendelser har Sim Jim Ratcliffes selskap, INEOS, nylig skaffet seg en betydelig 25% eierandel i Manchester United. Dette oppkjøpet bringer ikke bare INEOS inn i verden av profesjonell idrett, men gir dem også betydelig kontroll over klubbens sportslige beslutninger. For å legge til spenning investerer INEOS også hele $300 millioner i klubben. Men hvem er Sim Jim Ratcliffe, og hva er egentlig INEOS? Vi ser på livet til Sim Jim Ratcliffe, hans utrolige formue og oppkomsten til INEOS som et globalt konglomerat. 

  

Sim Jim Ratcliffes bakgrunn 

Sim Jim Ratcliffe, i en alder av 71 år, er en britisk milliardær med en imponerende formue. Ifølge Bloomberg billionaires index, er hans formue på $13,6 milliarder. Imidlertid estimerer Sunday Times' rike liste hans formue til og med høyere, på bemerkelsesverdige $29,6 milliarder, noe som gjør ham til den nest rikeste personen i Storbritannia. 

  

Ratcliffes forretningsimperium 

Sim Jim Ratcliffes forretningsimperium strekker seg over ulike bransjer, fra sport og gjestfrihet til kjemisk produksjon. Bortsett fra hans nylige inntreden i fotballen, eier han to fotballklubber, Nice og Lausanne- Sport, og innehar en tredjedel eierandel i den svært vellykkede Mercedes Formel 1-teamet. Hans interesser strekker seg også til seiling, sykling og luksus gjestfrihet. Bemerkelsesverdig eier Ratcliffe Lime Wood, et femstjerners hotell i New Forest, et skianlegg i Frankrike og to overdådige super yachts, kalt Hampshire og Hampshire 2. Videre eier han også Bellstaff, et fremtredende klesmerke. 

Interessant nok reflekterer Ratcliffes varierte portefølje hans mangefasetterte interesser og investeringer. Hans deltakelse i ulike sektorer viser hans evne til å identifisere muligheter og skape verdi i markedet. 

  

INEOS-reisen 

INEOS, Ratcliffes mest fremtredende satsing, er for tiden det fjerde største kjemiske selskapet globalt. Grunnlagt i 1998, har INEOS jevnt vokst over årene og kjøpt opp mange bedrifter innen kjemi- og oljesektoren. Selskapet opererer i 29 land, med 36 virksomheter og en arbeidsstyrke på over 26 000 ansatte. 

Produktene produsert av INEOS har en bred tilstedeværelse i vårt daglige liv. Fra plast og tekstiler til medisiner og hygieneprodukter har INEOS satt sitt preg på ulike bransjer. Det er også en nøkkelspiller i sportsbransjen, der det produserer viktige materialer som brukes i kunstgressstadionbygging, seter, gullnett, gummi og PVC for fotballer og plast for sportsutstyr som støvler. 

  

viasport

Ratcliffes forretningsmetode 

Sim Jim Ratcliffes forretningsstrategi preges av en vilje til å ta risikoer og gripe muligheter. Han finansierte mange av sine oppkjøp gjennom høyrentegjeld og viste motstandskraft i utfordrende tider, som den globale finanskrisen i 2008. INEOS 'evne til å tilpasse seg og komme seg tilbake i møte med motgang, viser Ratcliffes ferdigheter som en forretningsleder. 

  

Miljøbekymringer 

INEOS har møtt kritikk angående sin miljøpåvirkning på grunn av sin betydelige bruk av fossile brensler og de tilknyttede utslippene av klimagasser som karbondioksid. Selskapets standpunkt om bærekraft har vært gjenstand for debatt, og det har gjort forsøk på å understreke sitt engasjement for bærekraft på sin nettside. Imidlertid forblir dette et stridsspørsmål for miljøaktivister. 

  

Sim Jim Ratcliffes oppkjøp av en 25% eierandel i Manchester United markerer et betydelig skritt i utviklingen av INEOS og Ratcliffes varierte forretningsportefølje. Med en utrolig formue og en historie med vellykkede oppkjøp er Ratcliffe en kraft å regne med i forretningsverdenen. Mens INEOS fortsetter å vokse og diversifisere, vil dens innvirkning på ulike bransjer, inkludert sport, utvilsomt bli merkbar. Sim Jim Ratcliffes reise fra en kommunal bolig i Failsworth til å bli en milliardær forretningsmann er et vitnesbyrd om hans visjon, motstandskraft og evne til å skape verdi i markedet. 

Forrige
Forrige

De 10 høyest betalte spillerene i Premier League

Neste
Neste

Sesong 6 av Drive to Survive kommer