Haas avduker ny bil

viasport

Starten på den nye Haas F1-æraen uten Günther Steiner har blitt markert med den digitale avdukingen av deres 2024-bil, VF24. Imidlertid gir de første inntrykkene inntrykk av at Haas kan møte en oppoverbakke før de kan forvente en vending i sin Formel 1-skjebne. Vi utforsker nøkkelegenskapene til VF24, endringene fra forrige sesong og det ærlige utsiktspunktet som er gitt av teamets nye leder, Ayao Komatsu. 

  

VF24s utvikling 

VF24 ser ut til å være en videreutvikling av konseptet fra slutten av 2023 som ble introdusert ved United States Grand Prix. Haas har gjort grunnleggende endringer i bilens arkitektur, inkludert justeringer av monocoquen, sidekollisjonsstrukturen, sidepodene og motordekselet. Disse endringene signaliserer et skifte fra den tidligere Ferrari-stil aerodynamiske konseptet til å tilpasse seg trenden satt av Red Bull Racing. 

  

Infusjon av Ferrari-DNA 

Haas fortsetter å dra nytte av sitt tekniske samarbeid med Ferrari. VF24 arver de nyeste spesifikasjonene av overførbare deler, inkludert girkassen. Geometrien til den fremre fjæringen, som ligner på push-rod-systemet, er blitt beholdt, med vekt på plattformkontroll. I tillegg har Haas tilpasset seg anti-squat og anti-dive-funksjoner i tråd med Red Bulls vellykkede tilnærming. 

  

Aerodynamiske nyvinninger 

VF24s sidepod-design følger den aggressive utskjæringen som er populær i Red Bull. Motordekselkroppen er justert for å komplementere denne endringen og forbedre fronten av bilens aerodynamiske ytelse. Endringer i radiatorinntakene og gulvkantene optimaliserer luftstrømmen ytterligere og forbedrer gulvets tetting. Bemerkelsesverdig forblir detaljene om diffusoren skjult i mysterium i de første rendrene. 

  

Komatsus ærlige synspunkt 

Selv om VF24 representerer et skifte i designfilosofi, bør ikke Haas-fans sette forventningene for høyt. Ayao Komatsu, den nye teamlederen, har vært ærlig om lagets utsikter. Til tross for å innledningsvis uttrykke optimisme, erkjenner han nå at lanseringsspesifikasjonen til VF24 sannsynligvis ikke vil være konkurransedyktig nok i Bahrain på grunn av en to måneders utviklingspause for å introdusere Austin-pakken. 

  

viasport

Komatsus kritikk av tidligere ledelse 

Komatsu har ikke nølt med å kritisere lagets tidligere svakheter, og har påpekt mangelen på en sammenhengende plan for oppdateringer under den forrige ledelsen, inkludert teknisk direktør Simone Resta. Som en del av hans omstruktureringsinnsats har Komatsu som mål å forbedre gjennomsiktighet, åpenhet og kommunikasjon innenfor den tekniske organisasjonen. 

  

Å takle utfordringene fra 2023 

VF23 sto overfor problemer knyttet til dekkforbruk og aerodynamiske egenskaper, noe som førte til en skuffende sesong. Haas slet med å forstå og rette opp disse problemene, og Komatsu tilskriver problemene dårlig kommunikasjon innenfor teamet. 

  

Håp basert på lærdom 

Til tross for de innledende tilbakeslagene er det en sølvkant for Haas. VF24s endring i konsept lar teamet lære av feilene fra 2023 og bygge en sterkere grunnvoll. Eksempelet med Aston Martins forsinkede suksess etter introduksjonen av et nytt konsept i 2022 viser at en treg start ikke nødvendigvis indikerer en fundamental feil tilnærming. 

  

Starten på den nye Haas F1-æraen med VF24 bringer både utfordringer og muligheter. Det ærlige synet som Ayao Komatsu har gitt, antyder at fans bør dempe forventningene for den tidlige delen av sesongen. Imidlertid gir lærdommene fra 2023 og innsatsen for å forbedre lagets kommunikasjon håp om en lysere fremtid. Når VF24 tar til banen i Bahrain, vil potensialet for Haas '2024-kampanje virkelig komme i fokus, og teamet vil streve for å snu den vanlige trenden med å starte sterkt før det avtar. 

Forrige
Forrige

Girona: En bemerkelsesverdig historie i Spania

Neste
Neste

Arsenal mot Liverpool