F1 2024: Prioriteter og utfordringer for hvert lag

viasport

Når den nye Formel 1-sesongen raskt nærmer seg, forbereder hvert lag seg på å ha den mest konkurransedyktige bilen mulig. I jakten på seier må de identifisere og adressere sine viktigste svakheter for å låse opp sitt fulle potensial på racerbanen. La oss dykke inn i den viktigste prioriteringen for hvert av de 10 lagene i Formel 1-sesongen 2024. 

 

Ferrari: Eliminering av ujevnhet 

Ferraris grunnleggende begrensning de siste årene har vært ujevnheten i bilen deres. Selv om den kan være eksepsjonelt rask, kan den også være utfordrende å kjøre. Denne uforutsigbarheten har resultert i et uforholdsmessig antall pole-posisjoner sammenlignet med seire, spesielt når de konkurrerer mot Red Bull. Chassis Technical Director Enrio Cardil har lovet en helt ny bil for 2024 for å løse dette problemet. Tidlige tegn er lovende, med Ferrari som gjør fremskritt i å forbedre bilens konsistens i den siste halvdelen av forrige sesong. Hvis Ferrari kan eliminere ujevnhet, spesielt i bakkanten, kan de bli en mer jevn vinner. 

  

Aston Martin: Utvikling i løpet av sesongen 

Aston Martins bemerkelsesverdige oppstigning til Red Bulls fremste konkurrent i begynnelsen av forrige sesong ble overskygget av at de falt til femteplass i mesterskapet. Problemet stammer primært fra deres utvikling i løpet av sesongen, som ikke leverte de forventede prestasjonsgevinstene. En serie oppgraderinger forstyrret bilens håndteringsegenskaper, noe som førte til tap av stabilitet. Teamet må forstå hvordan de kan hente mer ytelse fra bilen sin, samtidig som de unngår selvpåførte tilbakeslag i 2024. 

  

Haas: Dekkhåndtering 

Haas gjennomgikk en utfordrende vinter og gjennomgikk et lederskifte. Deres hovedbekymring i 2024 er å produsere en bil som ikke sliter ut dekkene sine overdrevent. Selv om Haas var raske i kvalifisering, var dekknedbrytningen under løpsstrekningen et stort problem forrige sesong. Dette problemet, som antas å være hovedsakelig på grunn av aerodynamikk, må løses uten å kompromittere den generelle ytelsen. 

  

Red Bull: Unngå selvgodhet 

Red Bulls nylige dominans i Formel 1 har vært imponerende, med 38 seire av 44 løp de siste to årene. For å opprettholde suksessen må Red Bull unngå selvgodhet. De må fortsette å streve etter forbedring på alle områder, inkludert deres andre fører. Forrige sesong hadde Sergio Perez utfordringer, men de ble avhjulpet av deres overlegne ytelse. I år må de sikre hans konkurranseevne for å støtte Max Verstappens tittelkamp. 

  

Alfa Romeo: Stabilitet og mekanisk konsistens 

Inkonsistens preget Alfa Romeo (tidligere Sauber) forrige sesong. Til tross for å ha en rask bil til tider, manglet den kontroll, spesielt ved høyere kjørehøyder, noe som kompromitterte nedovertrykket. For å konkurrere effektivt, må Alfa Romeo forbedre den mekaniske og aerodynamiske konsistensen for å utnytte sitt fulle potensiale. 

  

Williams: Utvikle et to-bils lag 

Williams stolte tungt på Alex Albon forrige sesong, der Logan Sargeant bidro med bare ett poeng. Sargeant må heve seg og bli en mer jevn prestasjonsutøver for å støtte Williams' fremgang og sikre sin egen fremtid i Formel 1. 

  

viasport

Alpine: Aerodynamisk filosofi 

Alpine hadde en akseptabel start på de nye reguleringene med en solid bil som reagerte godt på utvikling. Det var imidlertid ikke tilfelle i 2023. De må revurdere sin aerodynamiske tilnærming, potensielt bruke vindtunneldat 

a annerledes og adressere problemer med designen av frontvingen. Dette er avgjørende hvis Alpine ønsker å nå sitt fulle potensiale som et fabrikklag. 

  

McLaren: Ytelse over hele spekteret av kjørehøyder 

McLaren viste betydelige fremskritt i 2023, men slet i sakte svinger, spesielt ved høyere kjørehøyder. Å mestre ytelsen over hele spekteret av kurvhastigheter er avgjørende for konsistens og konkurranseevne. Å løse denne utfordringen vil være en sann test på deres forståelse av bakkeeffektre 

guleringene. 

  

Visa CashApp RB: Utviklingsretning 

Visa CashApp RB (tidligere AlphaTauri) slet i 2023, hovedsakelig på grunn av forskjellige tilbakemeldinger fra førerne angående stabilitet ved kurvinngangen. Teamet må finne den riktige utviklingsretningen for å unngå forvirring og forbedre den generelle ytelsen. 

  

Mercedes: Forståelse av reguleringene 

Mercedes har slitt siden innføringen av biler med bakkeeffekt i 2022. Til tross for forsøk på forbedring har bilkonseptet deres ikke helt vært i samsvar med de nye reguleringene. I 2024 introduserer de et helt nytt konsept med viktige komponentrevisjoner. Suksess vil demonstrere deres forståelse av reguleringene, mens fiasko kan føre til alvorlige spørsmål om deres tekniske styrke. 

  

Formel 1-sesongen 2024 lover å bli spennende, med hvert lag som står overfor sine unike utfordringer og prioriteringer. Mens lagene arbeider med å løse sine svakheter og forbedre styrkene sine, kan Formel 1-fans se frem til spennende løp og intens konkurranse på banen. 

Forrige
Forrige

Rashford-dilemma og jakten på en sportslig direktør

Neste
Neste

Liverpool herjet med Chelsea