Erling Haaland er endelig skadefri og kampklar

viasport

Både Erling Braut Haaland og John Stones er skadefrie og klare for kamp!

Etter å ha sett ti kamper fra tribunen på grunn av en skade i foten er endelig Erling Braut Haaland tilbake på treningsfeltet og klar for kamp igjen!

Det fortalte Pep Guardiola på pressekonferansen i forkant av onsdagens kamp mot Burnley i Premier League:

– Det er første gangen Erling er tilbake. Han er en viktig spiller for oss.

Og det gjelder faktisk ikke bare Erling Braut Haaland. Pep har flere gode nyheter om sine spillere:

– Den viktigste nyheten er at nesten hele troppen er klare. Vi har ikke flere skader. Manu [Akanji] er tilbake, han trener bra og kjenner ingenting i kneet. John Stones det samme.

På toppen av dette kan vi legge til at Manchester City var ett av bare tre lag i Premier League som ikke sendte noen spillere til hverken Asiamesterskapet eller Afrikamesterskapet. Det er heller ingen suspensjoner som må sones i troppen, og det er med andre ord ingen fravær eller andre hensyn å ta når Guardiola skal velge hvilke 11 spillere som skal starte onsdagens kamp mot Burnley.

viasport

Vincent Kompany var tidligere kaptein på Ethiad, nå skal han prøve å ta poeng fra sin gamle klubb

En som ikke er særlig fornøyd med å se Haaland tilbake på banen er Vincent Kompany. Han er manager i Burnley, men var i flere sesonger Guardiolas kaptein på Manchester City. Forrige gang Kompany og Burnley kom til Ethiad for å spille FA-cup mot Guardiolas menn ble de sendt hjem med et ydmykende 6-0 tap. Erling Braut Haaland scoret de tre første målene. I sommer møttes de to lagene på Turf Moor, og igjen puttet Haaland to mål i en 3-0 seier til City.

Guardiola hadde dette å si om sin tidligere elev og kaptein:

– Jeg har masse respekt for Vinnie og det han driver med. Jeg vet hva han prøver å gjennomføre. Noen ganger er resultatene gode, noen ganger dårlige. De spilte veldig bra mot Spurs i FA-cupen, og vi må være på vakt.

Det er forventet at Kompany og Burnley sendes hjem med et tap i bagasjen denne gangen også. Markedet tilbyr stusselige 1,1 for hjemmeseier, så spørsmålet er heller hvor mange mål de skal vinne med. Og om de vinner er City fortsatt favoritter til å ende opp med ligatittelen, til tross for at Liverpool leder tabellen.

– Det er én kamp av gangen. Tidligere har vi hatt gode perioder, og det har vært på den måten - bare en kamp av gangen. Nå er det kun Burnley, Burnley, Burnley, og jeg bryr meg ikke om resten, avslutter Pep Guardiola.

Forrige
Forrige

Mikel Arteta til Barcelona?

Neste
Neste

Mourinhos berg-og-dalbaneopphold i Roma