Derfor vinner Manchester City ligaen igjen

viasport

Det klages over mange skader, spillere som reiser til internasjonale mesterskap og tøft kampprogram. Ikke hos Manchester City.

Manchester City har gjort en vane av å blåse all motstand av banen i sesongens andre halvdel. Etter en høstsesong hvor det lugger litt blir alle sandkorn i maskineriet rensket vekk med nyttårsrakettene. Gang på gang. Veldig mye tyder på at det samme vil skje også denne sesongen.

Hele fire ganger de siste ti årene har Manchester City vunnet ligaen etter at noen andre (stort sett Liverpool) har ledet når vi feirer jul. Ingen andre har klart å ta tittelen fra laget som har ledet midtveis i løpet av disse årene. Se hvorfor 2023/24-sesongen kommer til å bli den neste i rekken:

SKADER

Denne sesongen har vi sett lange skadelister hos flere lag. De aller fleste lag. Det kan føre til at januarvinduet blir ekstra interessant i år, men det gjenstår å se. Manchester City har også hatt skader, men de er i ferd med å legge akkurat de problemene bak seg.

Kevin De Bruyne var tilbake i kamptroppen sist, og med Erling Braut Haaland, Jeremy Doku og John Stones tilbake når som helst vil Manchester City vil ha noe så sjeldent som en helt skadefri tropp tilgjengelig.

viasport

INTERNASJONALE MESTERSKAP

Afrikamesterskapet og Asiamesterskapet starter om få dager. Samtlige lag sender flere av sine spillere for å representere sine nasjoner. Disse spillerne blir borte i flere uker, avhengig av hvor langt deres landslag går i turneringene. Det er bare to unntak: Newcastle og Manchester City.

Liverpool må klare seg uten Mohamed Salah og Tottenham må klare seg uten Heung-min Son for å nevnte et par av de mest sentrale spillerne. Pep Guardiola vil ikke miste en eneste spiller. Kombinert med den skadefrie troppen vil han kunne velge fra en komplett og kampklar spillertropp. Ikke en eneste av hans kolleger kan si det samme.

viasport

KAMPPROGRAM

Vi skal gjennom hele januar og februar uten at Manchester City møter en eneste motstander som ligger topp 8 på tabellen slik den ser ut per i dag. Arsenal og Liverpool møter hverandre (to ganger om vi tar med FA-cupen) i samme periode til sammenlikning. Det er langt fra usannsynlig at City ikke avgir ett eneste poeng på flere måneder. Det blir tøft å matche for de andre lagene i toppen.

I tillegg til det fordelaktige kampprogrammet i Premier League har Manchester City trukket meget overkommelig motstand i cupene også. Først ut er møtet med Huddersfield i FA-cupen. De kjemper mot nedrykk i Championship og skal være grei match for Pep Guardiolas mannskap, selv om han bruker mange reserver. I Champions League trakk City danske FC København. Det finnes ingen enkle kamper i sluttspillet i Champions League, men dette må sies å være så tett på som det er mulig å komme.

Det ser med andre ord dystert ut for de andre topplagene når Pep Guardiola kan rette fullt fokus på Premier League med hele sitt stjernemannskap tilgjengelig.

Forrige
Forrige

Er Formel 1 –biler hybrid?

Neste
Neste

Hvorfor gnister en Formel 1 bil?