Blir værende i Manchester

viasport

Erik ten Hag beholder jobben som manager i Manchester United!

Manchester United har besluttet å beholde Erik ten Hag som manager etter en gjennomgang av sesongen. Nederlenderen, som har kontrakt til neste juni med mulighet for forlengelse, vil forbli på Old Trafford etter samtaler som ble avholdt tirsdag, og som konkluderte med at ten Hags fortsatte ledelse var til det beste for klubben.

Midt i usikkerheten rundt hans fremtid ledet Uniteds eiere, inkludert Sir Jim Ratcliffe og INEOS sportsdirektør Sir Dave Brailsford, gjennomgangen og bestemte seg til slutt for å beholde Ten Hag. Denne avgjørelsen kommer etter Uniteds FA-cupseier forrige måned, hvor de slo Manchester City 2-1 på Wembley Stadium for å vinne sin tolvte FA-cup i klubbens historie.

Under gjennomgangen ble potensielle erstattere som Thomas Tuchel, Roberto De Zerbi, Mauricio Pochettino, Thomas Frank og Kieran McKenna vurdert. Imidlertid besluttet klubben å gå videre med ten Hag, som ble ansatt i United i 2022. Han har siden den gang vunnet to trofeer. Da han reflekterte over sin periode i klubben, sa ten Hag:

– To trofeer på to år er ikke dårlig, tre finaler på to år er ikke dårlig. Hvis de ikke vil ha meg, går jeg et annet sted for å vinne trofeer fordi det er det jeg gjør.

viasport

Uniteds 2023/24-sesong var meget turbulent, og de endte på åttendeplass i Premier League – klubbens laveste posisjon siden 1989/90 – og registrerte en negativ målforskjell for første gang på 34 år. Defensive problemer var fremtredende, med 58 innslupne mål, det høyeste siden 1978/79, og Champions League endte med sisteplass i gruppespillet.

Til tross for disse tilbakeslagene har ten Hags periode vært preget av standhaftighet i en storm av utfordringer, inkludert en betydelig skadekrise. Klubbens ledelse balanserte disse vanskelighetene mot FA-cupseieren og ligacup-seieren fra 2022/23-sesongen, altså to trofér på like mange år da de bestemte hans skjebne.

Med INEOS' minoritetsinvestering bekreftet i februar, er betydelige strukturelle endringer på gang i Manchester United. Omar Berrada fra naboklubben Manchester City skal bli ny administrerende direktør i juli, Dan Ashworth fra Newcastle United er satt til å bli sportsdirektør, og Jason Wilcox har blitt rekruttert som teknisk direktør.

Å beholde ten Hag som manager signaliserer en forpliktelse til stabilitet og fremgang, med fokus på å overvinne hindringene fra forrige sesong og bygge en sterkere fremtid for Manchester United.

Forrige
Forrige

Vil ha spillere til å dømme kamper

Neste
Neste

Fotball-EM får raskere og bedre VAR