– Han var det beste av Haaland, Mbappé og Kane!

viasport

Luton leverte den perfekte fotballkampen tirsdag kveld!

Det kanskje mest overraskende resultatet så langt denne sesongen kom helt på tampen av januar, og da Luton Town regelrett feide Brighton & Hove Albion av gressmatta på Kenilworth Road.

– Luton spilte en av de beste kampene denne sesongen, sa Brighton-manager Roberto De Zerbi etter kampen. Han var ikke nådig mot sine egne spillere:

– Vi spilte ikke. Det var total blackout, og vi må huske denne dagen. Vi spilte dårlig, ikke én spiller var god, inkludert innbytterne. Alle må ta ansvaret, vi er alle ansvarlige, men aller mest meg selv. Jeg er sikker på at dette var den dårligste kampen vi har spilt i min tid her, og jeg synes synd på fansen. Vi lider mer fra dette resultatet enn folk tror.

Så vil det evige spørsmålet alltid kunne stilles: Var Luton gode fordi Brighton var dårlige, eller var Brighton dårlige fordi Luton var gode? Spør vi Luton-manager Rob Edwards er det liten tvil, og heller ikke tilfeldig:

– Dette var en bra kveld, var det ikke? Vi leverte en veldig god kamp fra start til mål, og vi har gjort dette mot en del lag nå. Dette er slik vi spiller, og med et resultat som dette vil kanskje flere legge merke til det litt bedre.

Akkurat her er det vanskelig å ikke gi Edwards i det minste delvis rett. Luton har vært veldig nære å sjokkere storlag tidligere i sesongen med knepne tap i sluttminuttene for både Arsenal og Manchester City, samt uavgjort mot Liverpool. Derfor smakte det garantert ekstra godt å få med seg alle poengene fra gårsdagens kamp mot Brighton.

viasport

Det etterlengtede hattricket

Den store helten ble Elijah Adebayo som satte inn tre scoringer og sørget for Lutons første hattrick på det øverste nivået siden 1990. Den gang var det danske Lars Elstrup som fikk tre nettkjenninger i en bortekamp mot Norwich. Det forrige hattricket på øverste nivå hjemme på Kenilworth Road var det Mark Stein som sto bak helt tilbake i 1988 i en februarkamp mot Oxford.

– Dette var en fantastisk kveld! Denne gjengen er spesiell, og alle leverte helt fantastisk i kveld. Jeg kunne gått gjennom hele laget, alle som har vært en del av denne reisen, inkludert Locks [kaptein Tom Lockyer som fikk hjertestans på banen nylig] som var her i kveld, sa en fornøyd trippelmålscorer før han oppsummerte litt av hva som ligger bak for Luton:

– Jeg har drømt om en kveld som dette hele karrieren min, helt fra jeg spilte non-league fotball. For mange av oss har det vært en så utrolig reise, og vi har ventet på slike muligheter. Jeg kunne ikke være gladere på vegne av hele gjengen!

Elijah Adebayo spilte på fjerde nivå i engelsk fotball for bare tre år siden, og får også gode skussmål fra journalist Ben Bloom i den anerkjente britiske avisen The Guardian. Han skriver dette i sin oppsummering av det han omtaler som den perfekte fotballkampen fra Lutons side:

“Dette var ingen tilfeldighet; i 90 minutter angrep Luton uten stopp, med Elijah Adebayo i front som hentet frem det beste fra Erling Haaland, Harry Kane og Kylian Mbappé i en av de beste prestasjonene fra noen Premier League-spiss denne sesongen.”

Forrige
Forrige

Tottenham ønsker Solanke

Neste
Neste

Arsenal med knepen seier over Nottingham Forest